Galéria

Szomorú filmek, amiken biztosan sírni fogsz

Forrás: Carley egy gimnazista lány, akinek az élete minden tekintetben irigylésre méltó. Gyönyörű, vicces, népszerű, és még a suli egyik legmenőbb pasija is oda van érte. Minden tökéletesen alakulhatna, de a lánynál váratlanul rákot diagnosztizálnak. Carley élete innentől kezdve fenekesen felfordul; búcsút kell intenie hobbijának, hosszú hajának, és szembe kell néznie a betegséggel, ami nagyon sok veszteséggel jár együtt. Szívszorító történet, amit lehetetlen sírás nélkül végignézni.
Forrás: Noha egy animációs filmről beszélünk, ami tele van vicces és izgalmas pillanatokkal, a Coco című mesét mégsem lehet végignézni anélkül, hogy ne hullajtanánk el egy-két könnyet. A sztori szerint Miguel családja generációk óta megveti a zenélést, és a házba tilos hangszert behozni, sőt, énekelni is. A fiú viszont mindig is muzsikus akart lenni, amikor pedig különös események forgatagát követően megnyílik előtte a holtak világa, egy varázslatos utazásra nyílik lehetősége. És közben családjának valódi történetére is fény derül...
Forrás: Susie 14 éves, és az egész élet előtte áll még. Azonban egyik nap nem ér haza az iskolából, és hiába kezdi el keresni a családja, majd az egész környék, a lány sosem kerül elő. Susie ugyanis gyilkosság áldozata lett: halála után viszont megrekedt a föld és a mennyország között. Innen figyeli családját, akik a saját módjukon igyekeznek feldolgozni a tragédiát, és közben megtalálni azt, aki mindezért felel. A gyilkos pedig közelebb van hozzájuk, mint azt hinnék.
Forrás: Cindy és Jim imádják egymást, boldog házasságban élnek, és nagy vágyuk, hogy végre szülők lehessenek. Azonban kiderül, hogy saját gyermekük sosem lehet, ez pedig minden álmokat összezúzza. Ezért úgy próbálják meg feldolgozni a történeteket, hogy papírt ragadnak, és leírják, milyen lenne a gyermekük, ha létezne. Ezt aztán egy dobozban elássák a kertben; a viharos éjszakán viszont váratlan dolog történik. A lakásukban egy kisfiút találnak, Timothyt, aki állítja, hogy ő a gyermekük. Azonban a kisfiú okkal érkezett a családhoz, és sajnos nem maradhat sokáig.
Forrás: Sam és Abbie gyerekkoruk óta ismerik egymást, és mindig is úgy tervezték, hogy együtt öregszenek meg. Már jegyben járnak, amikor a lány úgy érzi, babát vár; az orvosnál azonban kiderül, hogy daganat van a testében, és nem sok ideje van hátra. Abbie pedig ezt úgy próbálja meg feldolgozni, hogy elkezdi megtervezni vőlegénye későbbi életét. Igyekszik barátnőt találni neki, hogy amikor ő már nincs vele, ne legyen egyedül, de ez csak elméletben olyan egyszerű megoldás.
Forrás: Felnőttként sem egyszerű beilleszkedni, ha különbözöl a többiektől, gyerekként pedig ez még nehezebb feladat. A kis Auggie egész életében ahhoz szokott, hogy megbámulják, kinevetik, csúfolják: hiába okos, jó fej, kedves és vicces, egy deformitással született, amelynek következtében arca egyáltalán nem olyan, mint másoké. Amikor iskolába kezd járni, felkavarja az állóvizet, és kénytelen szembenézni azzal, milyen nehéz így barátokat találni. A film egyik különlegessége, hogy nem csak a kisfiú, hanem a többi szereplő szemszögéből is elmeséli a történteket. Csodálatos film!
Forrás: A kutyás filmeket valamiért nagyon nehéz sírás nélkül végignézni, és ez itt sincs másképp. Adott egy kiskutya, aki négy különböző életet él meg: először Baileyként ismerjük meg a pajkos kiskutyát, akit egy kisfiú fogad be. Elválaszthatatlan barátok lesznek, együtt nőnek fel, és több tragédián is keresztül mennek. Amikor pedig az öreg kutyus tovább áll, egy másik kutya testében, újabb életet él le. Mindegyik történet megható és szép, zsepit pedig feltétlenül készíts elő!
Forrás: Samantha egy gimnazista lány, február 12 pedig épp olyan nap az életében, mint az összes többi. Amíg ki nem derül, hogy ez az utolsó, amit ezen a világon tölt. Élete utolsó napját azonban újra és újra átéli, mígnem rájön arra, mi számít igazán, és mit kell tennie.