Galéria

5 független, önálló kutyafajta azoknak, akik sokat dolgoznak

Forrás:

Ez a hatalmas bundával megáldott kutyafajta nagyon cuki, ugyanakkor kimondottan független is. Nem igazán rajong azért, ha a gazdija folyton ölelgeti és elkényezteti; méltóságteljes, önálló és csendes kis kedvenc, aki jól elvan otthon, amíg te dolgozol.
Forrás:

Apró lábú, zömök kutyus a Bassett Hound, és bár nagyon szeret ugrándozni, mégis viszonylag nyugodtabb, lassabb életritmusú fajta. Szeret aludni és pihenni, türelmes, így nem probléma számára, ha napközben csak szundiznia kell. Emiatt viszont hajlamos az elhízásra, így oda kell figyelni arra, hogy időt szakítsatok a mozgásra is!
Forrás:

Lakásban szuperül tartható fajta a Máltai selyemkutya, hiszen a hideg időjárást nem viseli túl jól. Hűséges és okos fajta, szeret játszadozni is, de a mozgásigénye viszonylag alacsony, így nem bánja, ha nincs megsétáltatva naponta négy-öt alkalommal.
Forrás:

Ez a fajta kimondottan független, remekül feltalálja magát egyedül, így nem annyira érzelgős, bújós kutya, mint az átlag. Mozgásigénye viszonylag nagy, de lakásban is szuperül megvan, épp ezért figyelj arra, hogy amikor hazaérsz, vidd el sétálni, és játssz vele sokat, hogy behozzátok a nap közbeni pihenés okozta lemaradást.
Forrás:

Noha a Francia buldog imádja a gazidját, és nagyon szeret a közelében lenni, a mozgásigénye viszonylag alacsony, és nem igazán az a szaladgálós fajta. Mivel szeret pihenni akár egész nap, így akkor is le tudja kötni magát, ha épp nem vagy otthon vele.