Galéria

Jelek, hogy túlzásba vitted a netezést!

Forrás: A teniszkönyök a felkarcsont könyök felőli részén lévő külső bütyöknél fellépő csonthártyagyulladást jelenti, mely leginkább az alkar feszítőizmának fájdalmával jár. Ezt az egérhasználat is okozhatja, hiszen ilyenkor nem normális pozícióban tartjuk a csuklónkat, a feszítőizmok túlfeszülnek, miközben monoton, ismétlődő mozdulatokat végzünk. Mit tehetünk? Mozogjunk rendszeresen. Üljünk olyan széken, ahol megtámaszthatjuk az alkart karfán. Állítsuk be úgy ülőalkalmatosságunkat, hogy az asztal felülete ne legyen túl magas. Használjunk alkartámaszt, zselés egérpadot, és ha tehetjük, óránként mozgassuk át karunkat.
Forrás: Az okostelefonok túlzott használata a bőrre is káros hatással vannak, akár allergiás bőrbetegségeket, bőrgyulladásokat okozhatnak. Mit tehetünk? Használjunk fülhallgatót vagy kihangosítót, illetve tisztítsuk át, és fertőtlenítsük rendszeresen készülékünket.
Forrás: Ha órákig ülünk a számítógép előtt, vagy nyomkodjuk az okostelefont, egy idő után érezzük, hogy a szemünk elfárad, rosszabb esetben ég, viszket és szúr – ezek a szemszárazság tünetei. Mit tehetünk? A számítógép használata közben szünetet kell tartani, és a monitort szemmagasság alá kell helyezni. A műkönnycsepp használata is segít.
Forrás:

Kutatók rájöttek arra, hogy az UVA- és az UVB-sugárzás mellett van egy másik mumus is, méghozzá a blue light, amely öregíti a bőrt. És hogy hol találkozhatsz vele? Nem meglepő módon a számítógépek, okostelefonok és digitális képernyők tartoznak ide. Mit tehetünk? A kozmetikai ipar is felismerte ezt a problémát és szerencsére már léteznek olyan szuper hatóanyagokat tartalmazó bőrápolók, melyekkel védekezhetünk a blue light káros hatásai ellen.