Galéria

Ezekről talán nem is gondolnád! 5 reggeli szokás, amely hizlal

Forrás: Azt bizonyára eddig is tudtad, hogy a kialvatlanságtól könnyen meghízhatsz: a testednek nincs ideje kipihenni magát és felkészülni a következő nap kihívásaira. Igen ám, de a túl sok alvás sem tesz jót: ilyenkor ugyanis megnő a tested kortizolszintje, az pedig egy étvágynövelő hormon. Ha nem akarod, hogy észrevétlenül röppenjenek rád a kilók, ne aludj többet 10 óránál!
Forrás: Furcsa, de ez a helyzet. Egy alváskutató intézet felmérése szerint aki minden reggel annak rendje és módja szerint beágyaz, az jobban alszik, mint akinél gyűrötten marad az ágynemű. Bizony, szó szerint is igaz a „ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát” közmondás! Egy szakértők által is dicsért önsegítő könyv pedig azt írja, hogy aki minden nap beágyaz, nagyobb valószínűséggel tartja magát a rendszerességhez más területeken is, mivelhogy nagyobb akaraterőről és kitartásról tesz tanúbizonyságot.
Forrás: Sőt. A menő kávézókban sokszor észre sem vesszük, mennyi szirup és csokiöntet gazdagítja a kedvenc kapucsínónkat. Pedig egy sima tejeskávé 100 kalóriát tartalmaz, míg egy felturbózott változat akár az 500 kalóriát is elérheti, és akkor még nem is ettél semmit! Kísérletezz: biztos, hogy nem tudod meginni a reggeli kávédat tej nélkül? Ha laktózérzékeny vagy, törekedj rá, hogy az édesítetlen szója- vagy mandulatejet válaszd, ha pedig képtelen vagy mellőzni az édesítőszereket, próbáld ki a fahéjat, ami édességérzetet ad.
Forrás: Ha magad állítod össze a müzlidet, biztos lehetsz benne, hogy nem tartalmaz majd hozzáadott cukrot és más fölösleges adalékanyagokat.
Forrás: Amint felkelsz, igyál meg egy pohár vizet, hogy beinduljon az anyagcseréd. A megfelelő hidratáció segít az egészségesebb ételek választásában is.