Galéria

5 kutyafajta azoknak, akik magányosnak érzik magukat

Forrás: Egy igazán elegáns, éles eszű kutyafajta az uszkár, ami ráadásul több méretben és színben is megtalálható. Valódi energiabomba ez a kutyus, aki imád játszani, és aki egyébként nagyon lelkesen tanul is a gazdájától, ezért nem sokat fogtok unatkozni együtt. Tökéletes társaság, és minden napodat szebbé fogja tenni.
Forrás: Ha kis lakásod van, az is számít, hogy milyen méretű kutya férne el nálad kényelmesen. Egy kisebb fajta jó választás: mit szólnál egy tündéri törpespicchez? Ez az aprócska, imádnivaló kutya megőrül a gazdijáért, és minden programra nyitott. Ha sétálni akarsz a parkban, lelkesen követ téged, de ha a hétvégét leginkább a négy fal között töltenéd pihenéssel, ő szívesen alszik majd az öledben.
Forrás: Ugyancsak egy kis termetű kutyafajta a bichon frisé, aminek átlagos súlya 3 és 5 kg között mozog. Rendkívül lelkes fajta, aki mindig vidám hangulatban van, ezért a rosszabb napjaidon is fel fog vidítani téged. Nagyon igényli viszont a figyelmet, ezért akkor érdemes őt választanod, ha meg tudod oldani, hogy ne töltse egyedül az egész napot, amíg te dolgozol.
Forrás: Kevés olyan bújós, ölben alvós kutya van, mint a spániel. Nyugodt és higgadt természetű, ezért mellette elkezdhetsz olvasgatni egy könyvet, nem fog félbeszakítani az állandó ugatással és ugrandozással. Simán elfekszik melletted, és csak élvezi a társaságodat.
Forrás: A labrador tökéletes választás azoknak, akik életre szóló társra vágynak. Ez a fajta ugyanis mindenre nyitott, rendkívül türelmes, és kimondottan ragaszkodó típus. Gyerekekkel, cicákkal, idegenekkel is nagyon jól megtalálja a közös hangot, így tökéletes barátra lelhetsz benne.