Galéria

Ételek, amiket érdemes a menstruáció alatt fogyasztani

Forrás:

Te is folyton csokit ennél a menstruáció idején? Nagyon helyes! Bár nem azt mondjuk, hogy egyél meg egy doboz bonbont, de a magas kakaótartalmú étcsokoládé segít, hogy enyhüljenek a tüneteid, és még az édesség utáni vágyad is csillapodik.


Forrás:

Teljes kiőrlésű gabonafélék

Hogy elegendő energiád legyen, az étrended jelentős részét képezzék a különböző teljes kiőrlésű gabonafélék. A lassan felszívódó szénhidrát és ásványi anyagok hatására egy fokkal jobban megy majd a futás, ráadásul a bennük található rostok az emésztésed működését segítik.


Forrás:

Ebben az időszakban a hormonjaid cikáznak, ez pedig természetesen nem valami komfortos. A krumpliban, céklában és répában lévő A-vitamin segít a májnak az ösztrogén kezelésében (ami ilyenkor az egekbe ugrik), hogy valamelyest jobban érezd magad.


Forrás:

Tejtermékek

A kalciumban gazdag ételek segítik csökkentei a PMS és menstruáció idegesítő hatásait, ráadásul a tejtermékekben lévő protein ahhoz is hozzájárul, hogy tovább legyél jóllakott, így talán kisebb eséllyel fosztod majd ki a hűtőt.


Forrás:

Mivel a vérrel sok vasat is veszítesz a menstruáció alatt, sokkal fáradtabbnak érezheted magad anélkül, hogy túlhajtottad volna magad. Ilyenkor mindenképpen érdemes vasban gazdag ételeket fogyasztani, mint a vörös húsok, spenót, vörösbab, amaránt és zab.