Galéria

Sztárok, akiket a súlyuk miatt nem akartak öltöztetni a tervezők

Forrás:

Melissa McCarthyt idén már Oscarra is jelölték, mégis, néhány éve úgy érkezett a díjátadóra, hogy egyetlen tervező sem volt hajlandó felöltöztetni őt.

"Nem találtam senkit, aki ruhát készített volna nekem. Kábé 5-6 dizájnernél érdeklődtem - elég neves márkáknál, akik rengeteg embernek terveznek - és mind nemet mondtak."

Ezért aztán 2011-ben az Emmy-re már saját maga tervezett ruhát, és ez vezetett ahhoz, hogy olyan márkát hozzon létre, ami a teltebb nőknek készít gyönyörű darabokat.


Forrás:

Az Orange Is The New Black színésznője is beszólt azoknak a tervezőknek, akik a vékony influencereket felöltöztetik, de a teltebb színésznőknek nem adnak lehetőséget.

"Megértem, hogy ez a biznisz, de mégis, ez komoly? A szakmabeli barátaim, akik egyenesek és őszinték velem, megmondják, hogy Csajszi, nincs ruhájuk a méretedre, és nem tartasz még azon a szinten, úgyhogy vagy elindulsz abba az irányba, vagy megpróbálsz közeli kapcsolatot teremteni a tervezőkkel, hogy később a jövőben talán esélyed legyen."


Forrás:

Ma már versenyeznek Beyoncé kegyeiért a tervezők, de a 2000-es évek elején még egészen máshogy volt ez.

"Amikor a Destiny's Childdal beindultunk, a drágább márkák nem akartak öltöztetni fekete bőrű, vidéki, teltkarcsú nőket" - mesélte az énekesnő 2016-ban egy díjátadón.

Akkoriban nem engedhették meg maguknak a drága ruhákat, édesanyját pedig minden showroomból elzavarták.


Forrás:

Jennifer Hudson 2010-ben több mint 35 kilót fogyott, és rájött, mennyire más lett minden vörös szőnyeges élménye. Míg korábban alig talált magának dizájnert, váratlanul mindenki az ajtaján kezdett kopogtatni.

"Az igazság az, hogy sokkal több lehetőséged nyílik, ha a másik oldalon vagy, mint én most. Nem is sejtettem, miből maradok ki. Mintha egy más világba csöppentem volna. Hirtelen minden tervező téged akar öltöztetni. Kábé azt mondják, 'Csodásan nézel ki! Kérlek, válassz egy ruhát. Itt egy táska. Mit szólnál egy cipőhöz?'."


Forrás:

Hiába jelölték 2012-ben Oscarra a tehetséges Octavia Spencert, a színésznő még így is alig talált magának ruhát az eseményre.

"Én csak egy alacsony, duci lány vagyok. Nehéz ruhát találnom egy olyan eseményre, mint ez! Nagy a nyomás, annyit megmondhatok. Egy tervező sem keres fel engem."


Forrás:

Ashley Graham, a híres plus-size modell az Oscar-on élőben szólt be minden tervezőnek, aki nem hajlandó teltebb nőket öltöztetni.

"Ruhát találni az Oscarra - olyan nőknek, akik telt méretekkel bírnak - ez egy külön munka. Úgyhogy én most boldog vagyok a ruhámmal."


Forrás:

A Jurassic World gyönyörű színésznője is küzdött azzal a problémával, hogy milyen kevés lehetősége van egy teltebb nőnek a vörös szőnyeges eseményeknél. Olyannyira, hogy végül nem tervezők segítségét kérte a Golden Globes-ra 2016-ban, hanem elment, és megvette magának a ruhát, amit viselni akart.

"Amikor nem vékony alkat vagy, vagy nincs konkrét kapcsolatod a tervezőkkel, vagy nem vagy még elég ismert, az a kevés 6-os méretű ruha sem elérhető számodra."