Galéria

4 különös dolog, amit a kávé tesz a testeddel

Forrás: Az, hogy mennyi koffeint fogyasztasz napi szinten, előre utal arra, hogy mennyit fogsz aludni éjszaka. Egy kutatás során derült ki, hogy ha napi egy-két csésze kávét iszol, akkor 6 órát és 45 percet alszol átlagosan, míg ha négy-hat csészét iszol, 6 órát és 22 percet fogsz aludni. Noha nem tűnik nagy különbségnek, nagyon sokat számít. Ennek függvényében érdemes beállítani az ébresztőórát, és meglátod, sokkal kipihentebben ébredsz fel!
Forrás: Az nem titok, hogy ha kávét fogyasztasz, éberebb és energikusabb vagy. De azt valószínűleg te sem tudtad eddig, hogy pontosan miért! A koffein ugyanis önmagában nem ad neked plusz erőt, hanem blokkolja a testedben az adenozint, egy kémiai vegyületet, ami azt továbbítja az agyad felé, hogy fáradt vagy. De amikor kávét iszol, ez nem történik meg, így sokkal energikusabbnak érzed magad.
Forrás: Egy kutatás során azt vizsgálták, a koffeinfogyasztás vajon hatással van-e a fájdalom érzetére, az eredmények pedig nagy érdekességet mutattak. A szakértők szerint ugyanis ha napi szinten iszol kávét, magasabb lesz a fájdalomküszöböd is, és kevésbé érzed meg a sérülések erejét.
Forrás: A kávézási szokásaid a látásodat is javíthatják! Amikor koffeint iszol, a pupilláid egy kissé kitágulnak: pont annyira, hogy ránézésre nem is észlelsz különbségeket. Azonban azt hamar észreveszed, hogy sokkal jobban, élesebben látsz akár távolra, akár közelre!