Galéria

Ezt árulja el az egészségedről az arcod

Forrás:

Száj problémai

Az ajkad szárazabb az utóbbi időben, te pedig csak legyintesz, és arra fogod, hogy keveset ittál? Noha ez is szerepet játszhat benne, azért könnyen lehet, hogy más dolgok is állnak a háttérben. Sokszor a C-, és/vagy B-vitamin hiányt mutatja ki azáltal a tested, hogy folyton felrepedezik az ajkad.

Jó ha tudod, hogy azt sem szabad figyelmen kívül hagyni sokáig, ha a felső és alsó ajkad találkozásánál alakulnak kis gyakran sebek, vagy válik érzékennyé ez a terület. Ilyenkor szintén B-vitamin hiányról lehet szó, így ideje, hogy pótold ezt az összetevőt a testedben!


Forrás:

Mostanában nagyon piros az arcod, noha ez korábban nem volt jellemző rád? Ilyenkor nagy az esélye annak, hogy a kelleténél több kávét fogyasztottál az elmúlt időszakban. A koffein dehidratálja a sejteket, ami gyulladást és szárazságot eredményez, ez alól pedig az arcod sem kivétel. De ugyancsak okozhat ilyen tüneteket az, ha éjszaka dolgozol, és nappal alszol: ebben az esetben valószínűbb, hogy D-vitamin hiányod van!
Forrás:

A nyelved színe is sokat elárul az egészségi állapodoról. Ha nagyon világos árnyalata lett az utóbbi időben, az arra utal, hogy alacsony a vas szintje a szervezetedben, és ideje ellátogatnod az orvosodhoz. Ha viszont épp ellenkezőleg, inkább sötét színe van, az B-vitamin hiányra utalhat.
Forrás:

Ráncok

A ráncok megjelenése természetes, az idő előrehaladtával pedig senki sem kerülheti el ezek megjelenését. Azonban ha úgy érzed, hogy a korosztályodhoz képest neked több ránc található az arcodon, ideje figyelembe venni pár dolgot. Például a túl sok napon töltött idő megnöveli ezek számát, hiszen az ultraviola-sugárzás az egyik leggyakoribb okozója a fiatalkori ráncoknak! Mindemellett az alkohol, valamint a dohányzás is felgyorsítja ezek megjelenését.

Sőt, ismét kilyukadtunk a B-vitaminnál, hiszen az ajkad körüli hirtelen megjelenő ráncok nem csak a gyakori mosolygást, de ennek hiányát is jelzik.


Forrás:

Kissé puffadt, duzzadt a szemed környéke? Nem csak azt jelentheti, hogy keveset aludtál az utóbbi időben. Bármennyire is furcsán hangzik, lehet, hogy magas a zsír szintje a véredben, ilyenkor pedig változtatni kell az étrendeden. Iktass be több zöldséget, csirkét, és kevesebb vörös húst. Ugyanakkor mindez lehet az A- és a B2-vitamin, valamint a vas hiányának jele is, így nem árt időpontot kérned egy laborvizsgálatra.
Forrás:

Mindenkitől azt hallod mostanában, hogy nagyon vékony, beesett lett az arcod? Ha az utóbbi időben igyekeztél odafigyelni az edzésre, és hetente többször is elmentél mozogni, valószínűleg az a gond, hogy túlzásba vitted a sportolást. Amikor többet edzel, mint amennyit a tested elbírna, olyankor az arcbőröd nem kap elegendő oxigént, amit az oldalsó részen tapasztalhatsz meg igazán. Kicsit lassíts le, és módosíts a diétádon.