Galéria

4 dolog, amitől még rosszabb lesz a gyulladt, pattanásos arcodnak

Forrás:

Ha a homlokod az érintett terület, akkor az oda lógó haj sajnos kevéssé hagyja lélegezni, mint az arcod többi felületét, így feltétlenül szabadítsd fel számára azt a kis részt. A kozmetikusok ezért sem javasolják a pattanásra hajlamos vendégeiknek a frufru viselést, de ha már az van, a problémás időszakokba tűzd fel a hajad egy csat segítségével.
Forrás:

A gyulladásban levő területet csak még inkább irritálod, ha egyrészt nem hagyod éjszaka levegőhöz jutni, másrészt még nyomást is gyakorolsz rá azzal, hogy rajta fekszel. Ilyenkor kerüld a hason alvást és inkább a másik oldaladra fordulva vagy háton szundítsd, hogy az arcbőröd fellélegezhessen.
Forrás:

Tudjuk, nem könnyű megállni, de a legjobb, amit tehetsz, az az, ha felviszel rá egy gyulladáscsökkentő, puhító készítményt és hagyod megnyugodni a bőrödet, majd az első adandó alkalommal felkeresed a kozmetikusodat, aki kellő higiénia és szaktudás mellett kitisztítja neked a problémás területet.
Forrás:

Ez már kevésbé egyértelmű a legtöbbeknek sajnos, pedig elég nagy kárt okoznak vele. A gyulladást így még inkább katalizálod, ráadásul zsírt és szennyeződést juttatsz a bőrödbe, amelytől még jobban is eltömődhetnek a pórusaid.