Galéria

11 Szívek szállodája-epizód, amelyet feltétlenül nézz meg még egyszer az új részek előtt

Forrás:
A legtöbb tévésorozat legelső része egy kicsit nyers és kiforratlan a későbbiekhez képest. Ezt azonban mégiscsak érdemes újranézni, mert itt ismerkedhetünk meg a nagyon fiatal Gilmore lányokkal, a 16 éves Roryval és a 32 éves Lorelaijal. Valamint életük fő díszletével, Stars Hollow kisvárossal, ahová Lorelai annak idején elmenekült puccos és konzervatív szülei elől.
Forrás:
Az első évad fináléjában Rory végre szerelmet vall Deannek, Lorelai-nak pedig megkérik a kezét. Ezer szál százszorszép kíséretében. Ahogy Lorelai döbbenten áll a virágtenger közepén, nos, ezt a jelenetet egyetlen igazi rajongó sem felejti el.
Forrás:
Rory és Jess első csókja mellett másról is nevezetes a 2. évad záró epizódja: ekkor derül ki, hogy Chris barátnője gyereket vár és egy viharos választási kampánynak is tanúi lehetünk, méghozzá Paris diákönkormányzati elnökségéért (még a középiskolában, a Chilton Akadémiában vagyunk, mondanunk sem kell).
Forrás:
Lorelai és Rory beneveznek egy táncmaratonra, és Jess éjszakába nyúlóan figyeli a lelátóról a táncoló Roryt. Deannek elege lesz és a félálomban versenyzők szeme láttára szakít Roryval. Ami valójában egy fölöttébb önzetlen gesztus a részéről.
Forrás:
Megtörténik, amire sokáig csak apró, gyanús jelek utaltak: Lorelai és Luke elkezd közelebb kerülni egymáshoz. Eközben Rory ismét vonzalmat kezd táplálni Dean iránt, olyannyira, hogy az ágyában kötnek ki, így oda Rory féltve őrzött szüzessége. Lorelai az epizód végén durván kérdőre vonja Roryt, hiszen Dean éppen nős.
Forrás:
Lorelai és Luke elmennek életük első randijára, ahol sor kerül a sorozat egyik legromantikusabb jelenetére. Luke itt árulja el, hogy valójában már nyolc éve vár Lorelaira. A monológja félszegebb nem is lehetne... és mégis.
Forrás:
Most, hogy már megtanulta a néző, milyen gyanús jelek utalhatnak egy Gilmore-lány kibontakozó románcára, megkapjuk a leggyanúsabbat: egy közös esernyős ugrást Logannel, aki Roryhoz hasonlóan egy kőgazdag család sarja és a kapcsolata is legalább olyan ellentmondásos a társadalmi helyzetével.
Forrás: Rory „vőfélyként” vesz részt a nagyszülei esküvői fogadalmának megújító ceremóniáján, és itt úgy mellesleg elcsábítja Logant. Sajnos Lorelai, Luke és Christopher egyszerre kapják rajta a fiatalokat. Lesz is nagy botrány, amely valójában nem Roryról, hanem a Lorelaiért küzdő két férfiról szól.
Forrás:
Ha mostantól Christopher fizeti Rory tandíját, marad még valamilyen szerepük a nagyszülőknek a lány életében? Ez a dilemma előhozza az elmúlt évek összes sérelmét, és az egész sorozat egyik legnagyszerűbben megkomponált jelenetsorát eredményezi egy orbitális családi perpatvar formájában. Akik veszekednek: Rory, Lorelai, Emily és Richard.
Forrás:
Rory és Logan története olyan romantikus, amennyire csak lehet. Logan az 5. évadban maga döntött úgy, hogy csapodár természete ellenére komoly és kizárólagos párkapcsolatot szeretne, és a dolgok jobban nem is haladhatnának közöttük. Ezért amikor a Gilmore-nagyszülők partiján megkéri Rory kezét, akkor csak természetes, hogy a lány igent mond, nem? Hát ez azért nem ilyen egyszerű. Logan pedig nem a félmegoldások híve, így a visszautasítás után azonnal szakít Roryval. Így vágunk neki az utolsó epizódnak.
Forrás:
A hét évados sorozat záró epizódjában Rory állást kap Iowában, és egész Stars Hollow összefog, hogy elbúcsúztassa. Persze a főkolompos maga Luke, aki kis híján képes félretenni bonyolult érzelmeit Lorelai iránt, hogy megszervezze a meglepetést. Persze csak kis híján. Nekünk pedig alkalmunkban áll elbúcsúzni a szereplőktől, a nagyszülőktől kezdve Parison át a kisváros lakóiig.