Galéria

Külföldi sztárok eredeti nevei

Forrás:

A Dita keresztnevet 1991-ben kezdte használni, Dita Parlo színésznő iránti tiszteletből, míg vezetéknevét csak a ’90-es évek végén vette fel, amikor is a Playboy elakarta kérni Dita teljes nevét, mire ő random rábökött egyre a telefonkönyvben. Ugyan eredetileg a Trees vezetéknevet mondta a magazinnak véletlenül elírták azt, így lett végül a neve Dita von Tees.


Forrás:

Amikor Stevland Hardaway Morrys 11 éves volt, elment egy meghallgatásra ahol Berry Gordy zenei igazgató egy „csodának” vagyis „wondernak” nevezte Steviet. Ezt a nevet végül nem tudta lemosni magáról, így mi már Stevie Wonderként ismerhettük meg.


Forrás:

A színész anno azért döntött a névváltoztatás mellett mert nem szerette volna, ha híres nagybátyja, Francis Ford Coppola árnyékában kellett volna érvényesülnie a szakmában. A Cage nevet a híres Marvel karakter, Luke Cage után vette fel.


Forrás:

Két elmélet is létezik, hogy Cruise miért változtatta meg a nevét: egyes források szerint a színész nem szerette volna a neve miatt kínosan érezni magát a szakmában, más helyen pedig arról olvasni, hogy nem ápolt túl jó kapcsolatot édesapjával emiatt hagyta el a Maphoter vezetéknevet. Bármelyik legyen is a háttérben, mi örülünk, hogy nem Thomas Cruise Mapother IV néven kell emlegetnünk.


Forrás:

A belga színész nevét nem könnyű kimondani, ezért is döntött úgy, hogy a nevének egy rövidebb verzióját használja majd, amihez hozzátoldotta elhunyt barátjának vezetéknevét, ezzel tisztelegve emléke előtt.


Forrás:

A színész édesapja, Philip Andre Rourke hatalmas rajongója volt Mickey Mantle baseballjátékosnak, emiatt sokszor Mickeynek becézte őt. Rourke végül annyira megszokta ezt a nevet, hogy úgy döntött ezt használja majd pályája során.


Forrás:

A farrokh szó jelentése 'boldog', 'csodálatos', a Bulsara pedig egy kisváros neve Mumbai közelében. Amíg a színész iskolába járt, addig a Freddie nevet használta, majd 1972-ben felvette mellé a Mercury vezetéknevet is - a bolygó után.


Forrás:

Eredetileg az olasz színésznő a Lazzaro nevet viselte, majd az 50-es évek elején férje, Carlo Ponti meggyőzte őt, hogy változtassa nevét Laurenre, ami hangzásra emlékeztetett a népszerű svéd színésznő, Märta Torén nevére.


Forrás:

A francia színész Casablancában született. 1960-ban családja Franciaországba költözött, ahol a Juan Moreno y Herrera Jiménez névből Jean Morenora váltott. Később a két első betűt is elhagyta a nevéből, így lett ő Jean Reno.


Forrás:

A színésznő művészneve egy soul- és rockénekes nevéből, a Mitch Ryderből névből ered, akiért édesapja rajongott.


Forrás:

1978-ban kapta a Hulk nevet, miután szerepelt egy helyi talk show-ban, ahol Lou Ferrigno, a Hihetetlen Hulk című tévésorozat egyik sztárja mellett kapott helyet, és úgy tűnt, hogy a pankrátor még nála is hatalmasabb. A Hogan vezetéknevet ügynöke Vincent James McMahon javasolta neki.


Forrás:

17 éves korában Mark Sinclair már meglehetősen nagynövésű srác volt. Még kidobóként is dolgozott a The Tunnel nevű szórakozóhelyen. Akkoriban kapta a Vin Diesel nevet és azóta rendszeresen leborotválta a haját. Szerintünk a Mark Sinclair név is igazán dögös, nem?


Forrás:

Caryn a Whoopi becenevet használta, amikor gyerek volt. A többi gyerek csak „whoopiee cushion” nevezte, ami „szellentőpárnát” jelent. A Goldberg vezetéknevet pedig anyja javaslatára kezdte el használni.


Forrás:

A színész a 70-es évek végén vette fel ezt a művésznevet, mert attól tartott, hogy saját neve nem teszi majd számára lehetővé, hogy sikeres legyen. Az apja, Rahimtulla Harji Bhanji olyan beceneveken nevezte fát, mint a Benji és a King Gloves, így a színész összeollózta őket és megszületett a Ben Kingsley név.

 


Forrás:

Az énekesnő mindig is nagyon mosolygós lány volt, így a beceneve Miley (mosolygós) lett. A középső nevét demokrata politikus nagyapja, Ronald Ray Cyrus után vette fel.