Galéria

6 trükk aktív sport kerülőknek, hogy elmondhassák, ők igenis mozognak

Forrás:

1# Ne használj liftet!

Ha emeletes házban laksz, akkor (ha csak nem 10 tonnányi holmit cipelsz) válaszd a lépcsőt a fel-le járáshoz! Amikor már kellően belejöttél, elkezdhetsz a teli bevásárlószatyrokkal is felmenni, hogy jobban „égjen a zsír”!


Forrás:

2# Menj gyalog a rövidebb távokra!

Azokat a távokat, amik csak 1-2 villamosmegállóra vannak egymástól, mostantól tedd meg gyalog! Kapcsold be a lépésszámlálót a telefonodon, hogy a nap végén lásd mennyit sétáltál! Meg fogsz lepődni, milyen hamar összejön 1-2 kilométer!


Forrás:

3# Nyújts le a TV előtt!

Még ha csak napi 10 percre is kapcsolod be a TV-t, hogy közben lehuppanhass a kanapéra némi keksz társaságában, akkor tedd ezentúl hasznossá ezt az időt! Ne a kanapéra huppanj, hanem a földre, kapcsolj az általad preferált csatornára és legalább 10 percet mozgasd át az izmaidat, végezz fejkörzéseket, váll átmozgatásokat, csukló és kéz ropogtatásokat, láb nyújtásokat! Napi 10 perc is több a semminél, és még edző cuccot sem kell venned hozzá!


Forrás:

4# Szerezz be egy rollert!

Lehet, hogy először viccesen hangzik, de a belvárosban, rövid távra rengetegen rohangálnak rollerral. Hogy miért? Mert egyrészt mindenhova hamarabb odaérnek vele, minimális a szükséges erőkifejtés, szinte le sem izzadnak, plusz, ha ennyit is, de átmozgatták a láb - és combizmaikat. Ja és azt kihagytuk, hogy van összehajtható is, amit akár egy apró előszobában még a fogasra is felakaszthatsz!


Forrás:

5# Sétáltass kutyát!

Ha nincs kutyád, akkor kérd el a szomszéd nénitől hetente egyszer-kétszer! Így neki is segítesz, és magadnak is: hiszen egy séta kör alatt legalább levegőn vagy, átmozgattad magad, és még egy kedves kis állattal is együtt töltötted az idődet!


Forrás:

6# Hétvégenként járj kirándulni!

Ha hétközben abszolút kivitelezhetetlen, hogy mozgásra add a fejed, akkor legalább a hétvégét próbáld meg aktívabbá tenni! Ne tervezz elsőre nagy túrákat, az is elég ha egy lightos sétát teszel az erődben, vagy kinézel egy könnyebb geocaching lelőhelyet és elmész kincsvadászni.