Galéria

Ismered már 2018 legtrendibb karácsonyi sütijét?

Forrás: Fehércsokis változatban jobban mutat, de sima, barna brownie-ban is cukik a kis drazsék.

Hozzávalók:
4 ek. mandulaliszt
4 ek. NoCarb liszt
4 ek. cukrozatlan kakópor ízlés szerint
1:4 édesítő
2 tojás
6-8 ek. víz vagy kókusztej pici csokis-meggy aroma

A száraz és nedves hozzávalókat külön tálban összekeverjük, majd a két keveréket jól összedolgozzuk. A keveréket sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 170-180 fokon készre sütjük és már készen is van.


Forrás: A zabkekszedet is felturbózhatod színes cukrokkal.

Hozzávalók:
20 dkg zabpehely
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
1/2 tk szódabikarbóna
1 tk fahéj
1 db tojás
5 ek méz (vagy cukor)
10 dkg margarin

Elsőként elkeverjük a száraz alapanyagokat, hogy a szódabikarbóna megfelelően eloszoljon.
Ezután hozzáadjuk a nedves alapanyagokat. Érdemes a vajat először mikróban vagy fűtőtesten megmelegíteni. Ezeket egy darabig kevergetjük, majd, amikor darabossá válik a tészta, elkezdhetjük gyúrni.Amikor végleg összeállt, tetszés szerinti méretben halmokat gömbölyítünk, majd kilapítva, sütőpapírral kibélelt tálcára rakjuk őket, és 160 fokon, 25-30 perc alatt ropogósra sütjük a kekszeket.
Forrás: A cookie-kban is kifejezetten látványos.

Hozzávalók: 28 dkg finomliszt (Tészta)
1 tk szódabikarbóna (Tészta)
2 tk étkezési keményítő (Tészta)
20 dkg Tibi étcsokoládé (Tészta)
1 tk só ( Tészta)
7 dkg méz (Tészta)
17 dkg teavaj (Tészta)
10 dkg kristálycukor (Tészta)
13,5 dkg nádcukor (Tészta)
2 db tojás (Tészta)

1. lépés
Száraz hozzávalókat a darabokra vágott csoki 3/5 részével edénybe dobálom. Vajat a mézzel megolvasztom, robotgéppel elkeverem bennük a cukrokat és a tojásokat egyenként. A hozzávalók egészét alaposan elkeverem és hűtőbe teszem két órára.2. lépés
Egymástól 8–10 cm távolságra fagyi gombóc kiszedő kanállal halmokat teszek sütőpapírral bélelt tepsire és 170 C fokon kb. 13–15 perc alatt megsütöm. Fagyis kanál híján (két perce törtem el a sajátomat) evőkanállal veszek ki egy darabot a kemény masszából és kézzel formázok belőle úgy 2,5–3 cm átmérőjű gömböt. A még meleg, puha tetejű csokis kekszek tetejébe nyomkodom a megmaradt csokoládé darabokat és boldogan megeszem mindet.