Galéria

5 kutyafajta, amelyik ritkán ugat

Forrás:

Kisebb méretű kutyára vágysz, amelyik szuperül elvan a lakásban, és mindemellé még csendes típus is? Akkor a mopsz a legjobb választás számodra! Ez a kutyafajta ugyanis igazán jól érzi magát a négy fal között (persze azért sétára neki is szüksége van), és csak akkor ugat, ha úgy érzi, hogy nagyon fontos dologra kell felhívni a figyelmet. Miatta biztosan nem fognak panaszkodni a szomszédok!
Forrás:

Bár lakásban is tartható, leginkább kertes házakba javasolják az Afrikai oroszlánkutyát. Ez a fajtát egykor előszeretettel alkalmazták vadászatokra, valamint őrkutyának, de mára már bebizonyosodott az is, hogy nagyon családbarát. Őrzi a házat, megvédi a gazdáit, és sokan épp azért (is) imádják annyira, mert nem sokat ugat. Ha baj van, akkor jelez, de egyébként nem jellemző rá a hangoskodás.
Forrás:

Erős, bátor, hűséges, és nagyon különleges a Shar pei kutyafajta. További előnye pedig az, hogy szinte sosem csap nagy zajt; maximum akkor kezd el ugatni, ha úgy érzi, hogy veszély fenyegeti őt, vagy a családját.
Forrás:

Rendkívül gyönyörű fajtáról beszélünk, amelyiknek ráadásul a személyisége is szuper. A Cavalier King Charles spániel imád játszani a parkban, és azt is szereti, amikor csak a kanapén pihengettek délután. Nem szokása hangos ugatással ráhozni a frászt a gazdira; többnyire csak akkor csinálja ezt, ha nem foglalkoznak vele eleget. Ha ez nem merülhet fel nálad, akkor nem is lesz gondotok egymással!
Forrás:

Bár ez a kutyafajta arcfelépítése miatt ad ki magából zajokat (például a levegővételnél hajlamos a röfögésre), alapjáraton nem az a fajta, amelyik nagy hangzavart csinál. Többnyire jól érzi magát a pihenéssel, szeret a gazdival lenni, és csak ritkán ugat. Tökéletes választás, ha olyan kutyusra vágysz, amelyik nem igényli az állandó sportolást!