Galéria

Filmek, amiknek nem szavaztak nagy bizalmat, mégis hatalmas sikernek örvendtek

Forrás: A drámafilm, aminek főszereplője egy eltökélt dobos volt, végül három Oscar-díjat és egy Golden Globe-díjat nyert, annak ellenére, hogy kezdetben senki sem hitt Damien Chazelle ötletében. A férfi viszont nem akarta elengedni az álmát, így készített a sztoriból egy rövidfilmet, és ezzel a Sundance Filmfesztiválon díjat nyert. Ezt követően végre megkapta a stúdiótól is az anyagi támogatást, hogy egész estés filmet készítsen, és 2014 egyik legsikeresebb moziját alkotta meg a Whiplash-sel!

Költségvetés: 3 millió dollár
Bevétel: 48 millió dollár
Forrás: Hatalmas meglepetésként tarolt 2017-ben a Tűnj el!, ami számtalan díjat és jelölést bezsebelt. Annak ellenére, hogy eleinte nem akarták elkészíttetni a filmet, mert nem hittek abban, hogy a műfajok keveredése működhet a filmvásznon egy ilyen történetnél. A film ugyanis egyszerre horror, thriller és dráma, fekete humorral övezve, ráadásul nem volt egyértelmű a célközönség sem. Ezért csak minimális büdzséből forgathatták le a filmet, ami így szépen megtöbbszörözte ezt bevételben.

Költségvetés: 4.5 millió dollár
Bevétel: 255 millió dollár
Forrás: Vikas Swarup könyve egy fiatal férfi történetét meséli el, aki bármiféle képzettség és iskolázottság nélkül jelentkezik egy kvízműsorba, ahol lehetősége nyílik hatalmas pénzt nyerni. Danny Boyle, a rendező úgy döntött, Bollywoodot és Hollywoodot fogja keverni egymással, annak ellenére is, hogy kevés pénzből forgathatta le a filmet. Végül több Oscarral és Goldennel gazdagodtak a filmnek köszönhetően.

Költségvetés: 15 millió dollár
Bevétel: 141 millió dollár
Forrás: Amikor elkezdték leforgatni 2002-ben a vígjátékot, nem számítottak arra a készítők, hogy ekkora siker lesz majd. Hiszen a sztorit már sokszor, sokféleképp láthattuk: adott egy görög lány, aki beleszeret egy amerikai férfibe, és ezt a családja nehezen fogadja el. Hiába volt tele klisékkel, és még a nagy lagzit sem részletezték túlságosan, mégis, a humor és a karakterek szerethetősége még a kritikusok szívét is meglágyította. Mára igazán ikonikus film lett belőle, és szép summát hozott a stúdiónak is.

Költségvetés: 5 millió dollár
Bevétel: 368 millió dollár
Forrás: Horrorfilmek terén nem könnyű újat és maradandót alkotni, ezért a Parajelenségek forgatásán sem számítottak túl nagy dologra a készítők. Az alacsony költségvetésű filmet egyetlen hét alatt, a rendező otthonában forgatták le, mindössze egy-két kamera igénybevételével. Aztán jött az, ami mindenkit ledöbbentett. Ugyanis épp azért, mert egyszerűek voltak a felvételek, az emberek imádták a filmet, sokan rendkívül ijesztőnek találták, és még a kritikusok is imádták.

Költségvetés: 15 ezer dollár
Bevétel: 193 millió dollár
Forrás: M. Night Syamalan filmjei sokszor örvendtek már nagy sikernek, mégis, amikor a Széttörvét kezdte el forgatni James McAvoy-jal, nem szavaztak neki túl nagy sikert. Ezért nem is kaptak sok pénzt az elkészítésére, és rendkívül kreatívnak kellett lenniük, hogy mindent terv szerint megvalósíthassanak. Mégis, a film akkora népszerűségnek örvendett, hogy idén a folytatás is megérkezett!

Költségvetés: 9 millió dollár
Bevétel: 277 millió dollár
Forrás: Ki hitte volna, hogy A bűn éjszakája film olyan sikeres lesz, hogy folyamatosan jön ki egy-egy új rész a sztorihoz? A stúdió biztosan nem! Ezért nem is kaptak túl sok pénzt arra, hogy leforgassák az utópikus horrort, ami végül kis híján harmincszor több pénzt hozott a házhoz nekik. A sztori egy olyan világról szól, ahol az évnek egyetlen éjszakáján engedélyezett minden bűncselekmény, egészen addig, míg fel nem kel a nap.

Költségvetés: 3 millió dollár
Bevétel: 89.3 millió dollár
Forrás: A két magányos ember története óriási siker volt a filmfesztiválokon, világszerte mindenhol. Pedig anno nagyon aggódtak a készítők amiatt, hogy a kevert műfaj nem jön majd be a nézőknek: vígjátéknak nem volt elég vicces, romantikus filmnek túl valós volt, és drámának sem lehetett igazán nevezni. Mégis, az érzelmek és a dialógusok elvitték a hátukon a sztorit!

Költségvetés: 4 millió dollár
Bevétel: 120 millió dollár