Galéria

Küzdj természetes módon az álmatlanság ellen!

Forrás: Ragaszkodj egy szoros napirendhez! Minden fontosabb dolgot ugyanabban az időpontban csinálj minden nap! Tehát: étkezések, esetleges gyógyszerek szedése, sport stb. Ez segít beállítani a biológiai órádat.
Forrás: Minden nap igyekezz ugyanakkor lefeküdni és felkelni!
Forrás: Késő este és közvetlenül a lefekvés előtt már ne igyál vizet!
Forrás: Már a lefekvés előtt 4-5 órával hanyagold a koffeintartalmú italokat! Kávé, tea, sportitalok, kakaó, forrócsoki már nem mehet ilyenkor.
Forrás: Felejtsd el az alkoholfogyasztást is! Lehet, hogy segít elaludni, de nem biztosít mély, pihentető alvást, egy felsőbb szinten ragadsz meg miatta az álomciklusodban.
Forrás: Egy lightos mozgás még 4 órával lefekvés előtt belefér, később már nem kéne.
Forrás: Iktass ki minden elektromos kütyüt, ne nyomkodd a telefonodt, a gépedetet esténként. Azt ugye mondanunk sem kell, hogy ne vidd őket magaddal a hálószobába?
Forrás: Ne tölts túl sok időt a hálószobádban más napszakokban! Az ágyadat tartogasd csak a pihenésre és az intimitásra.
Forrás: Egy relaxáló fürdő, pár könnyed falat és 10 perc alvás előtti olvasás is segíthet ráhangolódni. Nehezet viszont már semmiképp ne egyél lefekvés előtt!
Forrás: Ne aludj napközben! Ha nem tudod megállni, akkor is maximum fél órát szundikálj, de délután 3 után már inkább hagyd ki a sziesztát!