Galéria

5 mindfulness tipp, hogy igazán meg tudd élni a karácsonyt!

Forrás: 1) Írd újra kézzel a képeslapokat, miután gondosan kiválogattad, hogy kinek melyiket szeretnéd elküldeni! Mindegyikbe írj legalább egy pozitívumot, például egy jó közös élményt, amire szeretsz visszaemlékezni! Mondj benne köszönetet a szeretteidnek az elmúlt évért, és add postára, vagy add át személyesen az ajándékod mellé!
Forrás: 2) Válassz egy kellemes karácsonyi illatot otthonra, amit a nap bármely szakában szívesen éreznél, és amikor otthon vagy, párologtasd! Vehetsz készen kapható illóolajat is, de házilag is csinálhatsz párologtatót például narancsból, vagy fahéjból!
Forrás: 3) Készíts valamit sajátkezűleg! Még nem késő összerakni egy adventi naptárt, vagy egy koszorút, esetleg ajtódíszt, amivel feldobhatod az otthonodat! Amíg készül, kapcsolódj ki, tegyél be egy kellemes zenét, és semmi másra ne koncentrálj, csak arra, hogy miként díszíted, színezed, varázsolod széppé a dekorációdat!
Forrás: 4) Szervezz igazi ünnepi programokat a családdal, barátokkal!
Menjetek el sétálni egy kirakodó vásárba, vagy korcsolyázni, társasozzatok, esetleg túrázzatok egyet a hegyen! Bármi is legyen, amit szeretsz télen csinálni, azt most mindenképp iktasd be a programba, de vigyázz: ne szervezd túl a napot, és ne kapkodj, mindent szép ráérősen csinálj!
Forrás: 5) Foglalj magadnak egy szépítő kezelést az ünnepek előttre és utánra is! Így még a karácsonyi sürgés-forgás előtt is lesz egy nap, amikor megjutalmazod magad egy kis énidővel, kikapcsolódással, és a nagy ünneplés után is tudod, hogy nem indul majd rosszul az újév sem!