Galéria

A 4 legbarátságosabb cicafajta

Forrás:

A két fajta kinézetében több különbség is van, de a személyiségük viszont nagyon is hasonló. Mindkét cica imád egész nap a gazdija közelében lenni, ezért ha ilyen macskát választasz, ne lepődj meg, ha a fürdőszobában is folyton a nyomodban lesznek! Ez egyenes úton jelenti azt, hogy igénylik a sok játékot és törődést, azt viszont nehezen viselik, ha hosszú ideig egyedül kell lenniük.
Forrás:

Ez a cicafajta nagyon nyugodt típus, imádja a simogatást, és még azt sem bánja, ha gyakran cipelik kézben. Jól kijön más állatokkal, sőt, idegen emberekkel is, abban pedig biztos lehetsz, hogy izgatottan üdvözöl minden hazatérésed alkalmával az ajtóban. Szuper választás kisgyerekes családba is, hiszen ő biztosan nem kezd el karmolászni, ha vicces ruhát adnak rá a gyerekek, vagy minden játékban szerepet adnak neki.
Forrás:

Ez a fajta nem csak gyönyörű, de nagyon okos és barátságos is. Ha olyan macskát szeretnél, amelyik követ téged mindenhová, és folyton veled akar foglalkozni, az Orosz kék cica a legjobb választás számodra. Nagyon hűségesek, ráadásul szuperül ráhangolódnak a gazdájuk érzéseire is: ha neked jó kedved van, ők is vidámabbak lesznek, ha viszont szomorkásabb a hangulatod, veled együtt gubbasztanak a szobában.
Forrás:

Nem véletlenül népszerű a Tonkinéz macska, hiszen ebben a cicában tökéletes egyensúly uralkodik: igénylik a játékot és a törődést, de ugyanakkor legalább ennyire szeretnek lustálkodni is. Amikor épp olyan kedvük van, ugrándoznak és játszanak, de ha épp nincsenek szórakozott kedvükben, órákig elfekszenek az öledben. Ráadásul az már csak hab a tortán, hogy nagyon okosak is!