Galéria

Hidratálókrémet, de milyet?

Forrás:

Ha a normál bőrtípusba tartozók táborát erősíted, nagyon szerencsés alkat vagy, hiszen mindig szép és üde az arcod és ehhez nincs is szükséged sok kencére. Válassz egy könnyű hidratálókrémet, az viszont ne maradjon el, mert hiába szuper a bőröd, neki is szüksége van a védelemre. A túl zsíros, vagy túl szárító hatású krémek, sminkek, vagy arclemosók viszont csak ártanak neki. Ezeket felejtsd el!


Forrás:

Száraz bőrre mindenképp gazdag hidratálókrémeket használj, amelyeket speciálisan, erre a bőrtípusra fejlesztettek ki. Kifejezetten jót tesznek neki azok, amelyek gyengéden ápolják, nyugtatják bőrödet, például az argán olajos ápolók. A hidratálás nálad kulcsfontosságú, és az is, hogy ne használj alkoholos tonikokat, amelyek még inkább száríthatják. Nálad különösen fontos, hogy ne csak kívülről, belülről is ápold bőrödet: igyál rengeteg folyadékot, és egyél vitaminban és ásványi anyagban gazdag ételeket.


Forrás:

A vízhiányos bőr valójában nem egy típus, hanem egy állapot, amin időközönként te is áteshetsz - legyen száraz, normál vagy épp zsíros az arcbőröd. Kezelése közel sem egyszerű feladat, hiszen amellett, hogy belsőleg mindenképp érdemes odafigyelned, hogy mit eszel, vagy iszol, és főleg miből mennyit fogyasztasz, de meg kell találnod a tökéletes bőrápolót is. Mindenképp érdemes olyan kozmetikumokat használnod ebben az állapotban, amely vízmegkötő hatóanyagokkal rendelkezik, mint a glicerin, az aminosavak és a hyaluronsav, és messze elkerülnöd azokat, amelyek alkoholtartalmúak, vagyis száríthatják bőrödet.


Forrás:

Egy dolgot érdemes leszögeznünk. Attól még, hogy ebbe a típusba tartozol, ne gondold, hogy nincs szüksége ápolásra a bőrödnek, vagy, hogy egy krémmel csak rontanál a helyzeteden. Lehet, hogy úgy érzed nem száraz, azonban attól még lehet vízhiányos, vagyis hidratálásra szüksége lehet, egy könnyű hidratálókrém, vagy zselé formájában.

Lehetőség szerint a napi többszöri arclemosást és tonizálást kerüld el. Lehet, hogy azt gondolod, ezzel a módszerrel megszabadítod bőrödet a zsírosodástól, de ezzel csak rontasz a helyzeten.


Forrás:

Ha a vegyes bőrtípusba tartozol, sajnos nem elég egyfajta krémet kenned az arcodra. Sőt, ha jót akarsz magadnak, nem is teszel ilyet, hacsak nem speciálisan a problémára kifejlesztett krémről beszélünk. A zsírosabb területekre használj egy könnyű hidratálót, míg a szárazakra egy testesebb, zsírosabb arckrémet válassz.


Forrás:

Ha érzékeny a bőröd, célszerű hipoallergén, illatmentes, nyugtató hatású termékeket választanod. Hidegben, mindig használj hidratálókrémet, lehetőleg valami testesebb fajtát, nyáron, illetve napsütésben pedig napvédő krémet.