Galéria

9 meghökkentő infó, amit a Grindelwald bűntettei hozzátett a Harry Potter-univerzumhoz

Forrás:

Göte Salmandernek (Eddie Redmayne) varázspálcája van, varázsol és a Mágiaügyi Minisztériumnak dolgozik annak ellenére, hogy kicsapták Roxfortból. Hagrid akkor miért nem varázsolhat? – teszik fel a jogos kérdést a rajongók. Nos, J. K. Rowling biztosította a Potter-fanokat, hogy a valódi megoldásra a későbbi részekben fény derül, de a kérdés összefüggésben lehet Leta Lestrange-gel (lásd később).


Forrás:

A Grindelwald bosszúja egyik fontos kulccszereplője a szegény, meghurcolt árva, Credence Barebone (Ezra Miller), akiről a film legvégén Grindelwald elárulja, hogy ő valójában született Dumbledore. A rajongói teóriáknak természetesen se szeri, se száma; az kizárható, hogy Aurelius (ez eredetileg a keresztneve) Percival Dumbledore negyedik gyermeke lenne, mivel ő Azkabanba került, amikor Albus Dumbledore húga, Ariana csak 11 éves volt. Egy távolabbi rokonról lehet szó – vagy az is elképzelhető, hogy Grindelwald egyszerűen hazudott.


Forrás:

A Harry Potter-könyvekből ezzel szemben az derül ki, hogy átváltoztatástant tanított. A Sötét varázslatok kivédését egy bizonyos Galatea Merrythought tanította kábé ötven éven át, Voldemort idejében legalábbis, ami azért valamivel később volt. (A fiatal Dumbledore-t Jude Law alakítja.)


Forrás:

Ez a magányos, érzékeny fiatal nő (Zoë Kravitz játssza) az ősi, tiszta vérére büszke Lestrange család egyik sarja (ebből a családból a Harry Potter-sagaban leginkább Bellatrixet ismerjük meg, aki az egyik legelszántabb az összes halálfaló közül). Letáról először a Legendás állatok első, 2016-os filmje tesz említést, amely szerint valami kísérletbe keveredett Roxforti diákként, ami egy másik tanuló életét veszélyeztette. Göthe Salmander magára vállalta az ügyet, ezért kirúgták (vagy majdnem?) Roxfortból. Dumbledore a védelmére kelt, így végül megszerezhette a diplomát.

Bár kettőjük között furcsa és ellentmondásos érzelmek dúltak, a Grindelwald bűntettei idején Leta az idősebb Salmander, Theseus menyasszonya, és a Mágiaügyi Minisztériumban dolgozik. A Grindelwald bűntetteiben megtudunk néhány részletet származásának tragikus történetéről is.


Forrás:

A Bölcsek Kövében gyakran emlegetett, több száz éves Nicolas Flamel a Grindelwald bűntetteiben jelenik meg először személyesen. Brontis Jodorowsky alakítja, és az egyik jelenetében megcsillan maga a Bölcsek Köve is.


Forrás:

Mivel már jó előre bejelentették, hogy Nagini emberalakban fog megjelenni az új Legendás állatok-részben, a rajongók ezt a szálat várták talán a legjobban. Nagini karakterét indonéz népmesék inspirálák, de az még nem derül ki, hogy mikor fog végleg kígyóvá változni és Voldemort szolgálatába állni. (Az őt alakító Claudia Kim dél-koreai.)


Forrás:

A roxforti jelenetekben újra felbukkan McGalagony professzor, ezúttal fiatalon (Fiona Glascott játssza ezúttal), ami meglehetősen összezavarta a rajongókat. A Harry Potter ötödik kötetében azt mondja, hogy nagyjából 40 éve van a pályán, kábé amióta Dumbledore az igazgató. Namármost mivel a Grindelwald bűntettei 1927-ben játszódik, az iskolai flashback jelenetek pedig még korábban, ezért a dolog nem stimmel. McGalagony a számítások szerint 1935 körül született.

Az egyik friss rajongói teória szerint McGalagony egyszerűen hazudott Umbridge-nek, amikor azt mondta, hogy 39 éve tanít Roxfortban, és hogy életelixír tartotta életben a Harry Potter-időkben. Az is elképzelhető, hogy a 39 évet megszakításokkal kell érteni. Abban biztosak vagyunk, hogy Rowlingnak van egy tűpontos magyarázat a tarsolyában.


Forrás:

...Grindelwaldnál (Johnny Depp) van a filmben, az ő kezében láthatjuk a varázslóvilág legnagyobb hatalmú varázspálcáját. (Ez egyébként nem meghökkentő infó, hanem logikus, mert Dumbledore csak két évtizeddel később nyeri el tőle.)


Forrás:

A főnix

Fawkes még nem Dumbledore házi főnixe az 1920-as években, de mint most kiderül, bármikor megjelenhet bármelyik Dumbledore-nak. A film végén azonban megjelenik Credence-nek. Lehet, hogy Grindelwald ezúttal igazat mondott?