Galéria

A legjobb minisorozatok

Forrás:

Jonathan Pine egykor brit kommandósként dolgozott, ma pedig szállodaportásként keresi kenyerét Egyiptomban, ahol épp harcok dúlnak. Ekkor ismerkedik meg egy nővel, akiről kiderül, hogy egy befolyásos emberrel folytat viszonyt, aki a felkelés elleni harc fontos személye. Azáltal viszont, hogy ezeket az infókat tovább adja, a nőt sodorja veszélybe; majd felbukkan a nemzetközi fegyverkereskedő, Richard Roper is a színen. Ahhoz, hogy a közelébe férkőzhessen, és megdönthesse a hatalmát, muszáj Jonathannek is bűnözővé válnia.

A sorozat hossza: 6 epizód
Forrás:

Dakota Fanning, Daniel Brühl és Luke Evans Magyarországon forgatták legújabb minisorozatukat, a krimi kedvelői pedig ezt a sztorit is szeretni fogják. A sztori szerint a 19. században egy újságíró, John Moore összeáll egy pszichológussal, hogy elkapják New York legelső sorozatgyilkosát. Azonban rengeteg nehézségbe ütköznek a nyomozás során.

A sorozat hossza: 10 epizód
Forrás:

1900-at írunk, épp Valentin-nap van, a közeli iskolából pedig három lány és egy nevelőnő nyomtalanul eltűnik. Senki sem tudja, mi történt velük, hova tűntek; egyes feltételezések szerint megszöktek, mások szerint meghaltak. A történtek pedig az egész iskolára erős hatással vannak, egyre többen kezdenek el rettegni, és a paranoia is felüti fejét. Vajon mi történt a lányokkal aznap délután?

A sorozat hossza: 6 epizód
Forrás:

Benedict Cumberbatch új sorozatát hatalmas siker övezi, ha pedig szereted A szolgálólány meséje-féle sötétebb hangulatot, ezt is imádni fogod. A sztori középpontjában egy drogfüggő író áll, aki New Yorkba utazik apja hamvaiért. A férfivel sosem volt jó a kapcsolata, gyerekkorában folyton bántalmazta őt, az utazás során pedig minden régi traumája felerősödik. Különféle visszaemlékezések formájában ismerjük meg Patrick gyerekkorát, és minden szörnyűséget, ami vele történt, miközben a bántalmazó kapcsolatokról és a társadalmi osztálybeli különbségeket is jól megmutatja a film.

Sorozat hossza: 5 epizód
Forrás:

A 2016-os HBO sorozat főszereplője Nasir Khan, aki egy este lenyúlja apja taxiját, hogy elmehessen bulizni a városba. Egy fiatal nő viszont valódi sofőrnek nézi, így beszáll a kocsiba, és hazaviteti magát, majd a fiút felhívja a lakására. Itt aztán inni és drogozni kezdenek, ami ahhoz vezet, hogy a hálószobában kötnek ki. Az együtt töltött éjszakát követően azonban szörnyű dolog történik: Naz hajnalban ébredés után a lányt holtan találja, de ahelyett, hogy a rendőrségre menne, gyorsan megszökik. Persze a hatóságok gyorsan megtalálják, a fiúnak pedig minden követ meg kell mozgatnia, hogy bebizonyítsa, ártatlan... Vagy mégsem?

A sorozat hossza: 10 epizód
Forrás:

Az American Horror Story egyik előnye, hogy minden évad más sztorit mesél el, így ha minisorozatra vágysz, ennek érdemes esélyt adnod. Bármilyen sorrendben nekifoghatsz az évadoknak; a rajongók leginkább az első hármat imádják különösen. Ha szereted a horrort és a sötétebb hangulatú sorozatokat, ezt is imádni fogod.

A sorozat hossza: jelenleg 8 évad van, mindegyik körülbelül 12-13 rész hosszú