Galéria

Így erősítsd az immunrendszeredet!

Forrás:

Az aromaterápia rengeteg mindenben a segítségedre lehet! A téli időszakban különösen fontos, hogy emeld a levegő páratartalmát, illetve illóolajok segítségével fertőtlenítsd is azt. Aromalámpába vagy nagyobb hatékonyságú diffúzorba csöpögtess citrom, teafa vagy rozmaring illóolajat, mindhárom remek fertőtlenítő.
Forrás:

Azt már mindenki tudja, hogy az immunrendszer erősítésére C-vitamint kell szedni, nem mindegy azonban, hogy milyet! Érdemes a retard verziót választani, ebből ugyanis fokozatosan szabadul fel a C-vitamin, így egész nap biztosítja a megfelelő utánpótlást. Télen rendkívül fontos a D-vitamin pótlása is, hisz napokig alig ér bennünket napfény. A BioCo C+D duó tablettája erről is, arról is gondoskodik.
Forrás:

Rengeteg kutatás kimutatta, hogy ha nem fogyasztunk elegendő fehérjét, rohamosan gyengülni kezd az immunrendszerünk. Ha azt érzed, valami nem stimmel az egészségeddel, erősíts fehérjében gazdag élelmiszerrel: egyél minél gyakrabban tojást, halat, joghurtot, sovány húsokat.
Forrás:

Először is: igyál jó sok folyadékot, ez alap. Minden második pohár vizet helyettesíts egy csésze fekete teával. Tégy bele jó sok citromot (ennek nyákoldó hatása van) és mézet, ami remek antibakteriális hatóanyag. Ha érzékeny vagy a koffeinre, délután négy óra után fekete tea helyett igyál inkább roibost.
Forrás:

Ha napközben nagyon átfáztál és jégtömbökké változtak a lábfejeid, lefekvés előtt vegyél forró lábfürdőt. Három-négy evőkanál sóhoz tölts néhány csepp teafa illóolajat, a keveréket add a vízhez és áztasd benne a lábaidat 5-10 percig. Utána rögtön bújj be az ágyba. Ha gyengének, levertnek érzed magad, masszírozd át a talpaidat a fürdő után, a reflexpontok nyomogatásával stimulálhatod a nyirokkeringést és az immunrendszert.
Forrás:

A fertőzések ellen a leghatékonyabb módszerünk az alvás. Csak a kipihent szervezet képes eredményesen ellenállni a baciknak, gondoskodj hát róla, hogy minden éjszaka meglegyen a 7-8 óra zavartalan alvásod.
Forrás:

Az alkoholfogyasztás bekavarhat az alvásodba, rontja az alvás minőségét és lerövidíti a mélyalvás és a REM időtartamát, így a szervezet nem tud kellőképpen regenerálódni ahhoz, hogy hatékonyan vegye fel a harcot a kórokozók ellen.