Galéria

A szerelem nyolc típusa

Forrás:

Ezt a fajta szerelmet a legnehezebb elkerülni. Akkor kerül sor erre, amikor szingli vagy, és úgy érzed, valami hiányzik az életedből. Ezért ezt a megfoghatatlan űrt megpróbálod betölteni azzal, hogy összejössz egy olyan pasival, akiért nem is vagy igazán oda. Egyik pillanatban elhiszed, hogy tényleg működhet, majd a következőben azon gondolkodsz, hogyan léphetnél ki a kapcsolatból. A végén te magad is rájössz, hogy sosem szeretted igazán.
Forrás:

Hasonlóan az előző típusú szerelemhez, ezt is az adrenalin élteti. Életednek abban a szakaszában tapasztalod meg, amikor szabadnak érzed magad, és folyton újdonságokat akarsz kipróbálni, új emberekkel ismerkednél, és kalandokat élnél át. Az átmeneti szerelem viszont csak addig működik, míg laza a kötöttség: ha már komolyodnak a dolgok, ki fogsz lépni belőle.
Forrás:

Mindközül ezt a legnehezebb átélni, hiszen ennél a szerelemnél az érzéseid teljesen egyoldalúak. A srác, akibe szerelmes vagy, nem viszonozza őket, noha időnként elhiteti veled, hogy akár több is lehetne köztetek. Folyton ő jár a fejedben, minden üzenetét olvasva hatalmasat dobban a szíved, és elég csak kérdeznie, te már rögtön indulsz hozzá. Fájdalmas, csalódásokkal teli időszak ez, és sajnos hosszú idő után sikerül csak továbblépned belőle...
Forrás:

Ahogy a magányos szerelem, úgy a manipulatív is nagyon sok fájdalmat okoz az életedben. Egy ilyen viszonyban megváltozik a viselkedésed, és úton-útfélen azt mondogatják neked az emberek, hogy rád sem ismernek. A pasi igyekszik irányítani téged: megpróbálja megmondani, mit csinálj és mikor. A legrosszabb pedig az, hogy te csak később veszed észre, mennyire nagy hibát követtél el, amikor hagytad, hogy valaki más vegye át az életed feletti irányítást.
Forrás:

Amikor egy kapcsolatot kiegyensúlyozatlan szerelem jellemez, folyton szerepeket kell felvenned magadra. Például a pasid felelőtlenül viselkedik, te pedig úgy érzed, mintha az anyukája lennél. Folyton csak adsz és adsz, az érzéseidről pedig nem beszélsz. Ez viszont egy idő után ahhoz vezet, hogy kiegyensúlyozatlanná válik a kapcsolatotok, és végül besokallsz, s ezért kilépsz a viszonyból.
Forrás:

Ezt biztos, hogy mindenki átéli legalább egyszer. Amikor egy olyan személybe szeretsz bele, aki elérhetetlen számodra, és magad sem tudod, miért vagy érte annyira oda. Persze ezt sosem árulnád el neki, így inkább csak titokban figyeled és álmodozol róla - a legjobb pedig, hogy nem is vágysz többre. Ezt egyébként a legtöbben tiniként élik át, és sokan egy sztárba vagy egy fiktív filmes karakterbe zúgnak bele. Nincs ebben semmi rossz!
Forrás:

Ez a szerelem különleges, és nagyon izgalmas. Általában a kapcsolatok elején éljük át, ilyenkor pedig minden apróság hatalmas dolognak érződik. Folyton a nászutas szakaszban vagytok, legszívesebben el sem engednétek egymás kezét; igen, ez az a szerelem, amit a filmekben is próbálnak életre kelteni. Csodálatos érzés, de sajnos csak egy rövid ideig élhetjük át.
Forrás:

Ez a szerelem azért különleges, mert nem találod meg elsőre. Előtte a szerelem többi típusát is átélet: a viszonzatlan érzéseket, a csalódásokat, a kalandokat. Ez a kapcsolat viszont más lesz. Mindketten szeretitek egymást, alkalmazkodtok és terveztek együtt, te pedig megmagyarázhatatlanul érzed, hogy ő számodra az Igazi!