Galéria

5 tanács a fogorvosoktól, kávéfogyasztóknak

Forrás:

Alap, hogy reggel és este is fogat mosunk, de ha gyakran iszol kávét, akkor nem árt akár délután is megtenned egyszer. Természetesen nem rögtön kávéfogyasztás után, hiszen ezzel csak ártanál a fogzománcodnak. Savas ételek és italok után legalább fél órát várj, csak utána ess nekik a fogkefével.


Forrás:

Nem véletlenül kapsz a kávézóban egy pohár vizet is az eszpresszódhoz. Amellett, hogy a víz hidratál, jót tesz a gyomornak egy savas kávé elfogyasztása után, ráadásul a fogaidról is eltüntetheted így a kávé nyomait, amelyek elszínezik azt. Minél több vizet iszol, annál kevesebb ideje marad a kávénak „megfesteni” a fogaidat. Szóval ne feledd: öblögess vízzel!
Forrás:

Láttál már valaha olaszokat kávét inni? Egyhúzásra felhörpintik a kávéjukat. Ha nem szeretnél barnás foltokat a fogaidon, vegyél példát róluk és felejtsd el a kávé hosszú ideig tartó elkortyolgatását.


Forrás:

Mi ugyan nem vagyunk a szívószálak hívei, hiszen rendkívül környezetszennyező kis eszközök, de ha fémből vagy papírból, esetleg egyéb komposztálható anyagból készülnek, és ezzel iszod meg a tejeskávédat, akkor nem csak a bolygónkkal, de a fogzománcoddal is jót tehetsz. Az elv ugyanaz: így nincs ideje beszínezni a fogaidat.
Forrás:

Az egészséges táplálkozás az egyik legjobb dolog, amit tehet az ínyed és fogaid egészségének megőrzése érdekében – tanácsolja Dr. Messina. A cukor felerősíti a fogak elszíneződését, hiszen azonnal bevonja azokat a kávés mázzal, ami sokkal tovább rajta is marad így, mint a sima kávé. Ezzel pedig nem csak barnás foltokat okoz a fogzománcon, de ki is kezdi azt, ami végül fokszuvasodáshoz vezethet. Ha jót akarsz fogaidnak, idd enélkül a feketédet!