Különleges, egészséges téli gyümölcsök
Igen-igen, ez a gyümölcs neve. Egy amerikai kutatás pedig azt is bizonyította, hogy sokkal jobbat tesz a szívednek, mint napi egy alma, mivel magasabb koncentrációban tartalmaz élelmi rostokat, ásványi anyagokat. Ezen kívül a cukorbetegség ellen is véd.
Így fogyaszd: gyümölcsös süteményekbe, fagyikba és akár torták tésztájába is tehetsz belőle. A sós ételekhez, például a sültekhez, szalszákhoz is remekül passzol.
Hamis licsinek is nevezik, szuper antioxidáns-forrás. Flavonoidokban és antocianinokban is gazdag, melyek csökkenthetik a krónikus betegségek és a szívproblémák kialakulásának kockázatát. Ezen kívül vasban és kalciumban is bővelkedik.
Így fogyaszd: hámozd meg és már eheted is! Nyersen, salátákba keverve vagy dekorációnak is kiváló.
Az almánál és körténél kétszer több C-vitamint tartalmaz, így segít az immunrendszer erősítésében. A vírusok ellen is véd.
Így fogyaszd: mindenképp érdemes megfőzni, így a legfinomabb. Húsos ételekhez kiváló köret.
C-vitaminban és káliumban is gazdag, viszont alacsony a kalóriatartalma. Polifenolokban is bővelkedik, melyek csökkentik a gyulladást.
Így fogyaszd: keverd gyümölcssalátába vagy fogyaszd magában, felszeletelve. Az íze a citrusokéhoz, almáéhoz hasonlít leginkább. Keresd a boltban a kemény, fényes, egyenletes színű gyümölcsöket, ezek a legfinomabbak.
A kicsi, olajbogyó alakú citrusféle antioxidánsokban, rostokban, káliumban, valamint A- és C-vitaminban is gazdag.
Így fogyaszd: edd bátran a héjával együtt. Keverd salátákba vagy a narancs helyett ízesítsd ezzel a süteményeket. A keményebb gyümölcsöket keresd a boltban, amelyeknek fényes a héjuk.