Galéria

5 wellness tipp introvertáltaknak

Forrás:

Ez egy olyan hiper-szuper kád, amiben tökéletesen megtisztított, extra magas sótartalmú, testhőmérsékletű víz van, és amiben egymagad lebeghetsz csendben, nyugalomban, a külvilágtól és annak zajaitől teljesen elzárva. A kezeléshez hozzátartozhat fény- és zeneterápia is, ezt kabinja válogatja. Befekszel, magadra csukod a kis kagyló formájú kabin tetejét és ellazulsz, ennyi a tennivalód! Kipróbálhatod itt és itt.
Forrás:

Ha mégsincs kedved sehova elmászkálni otthonról, akkor keverj magadnak egy tápláló arcpakolást – vagy használj készen kaphatót –, nyúlj el a kanapén és relaxálj! Itt aztán a kutya nem fog beléd kötni! Ha mégis csengetnének, akkor nyiss ajtót a maszkkal az arcodon! :-D
Forrás:

A sószoba tisztítja a tüdőt, a légutakat, segít az asztma kezelésében, nem utolsósorban pedig nyugalmat és csendet áraszt. Egy óra is bőven elegendő az egészséges lélegzésből, és így biztos lehetsz abban is, nemcsak hogy jót tettél a szervezetednek, hanem egy árva lélekkel sem kellet közben interakcióba lépned. Hát nem csodás?
Forrás:

Olvass! Lehetőleg rendes, fogható, tapintható, szagolható könyvet! Tarts egy napot (akár vegyél ki egy nap szabit), amikor semmi mással nem foglalkozol, csak azzal, hogy leveszel egy könyvet a polcról és azt az első betűtől az utolsóig elolvasod! Egyedül vagy és mégsem, hiszen olvasás közben a képzeleted messzire szárnyal és gondolatban együtt mozog, együtt lélegzik a szereplőkkel!
Forrás:

Oké, tudjuk, hogy ez általában emberek közt zajlik, de a jó benne az, hogy egy árva hangot sem kell közben kiadnod, hiszen a meditálás lényege, hogy kizárólag a belső hangodra figyelj. Azon kívül maximum az oktató hangjával kell barátkoznod, amíg instrukciókat ad az elmélyedésre. Így azért megéri 'társaságba' menni! ;-)