Galéria

Tippek korral járó hízás ellen

Forrás:

Kutatások tömkelege igazolta már, hogy a flavonoidokban gazdag gyümölcsök, zöldségek fogyasztása nagyban hozzájárul a normális testsúly megtartásához, illetve a fogyást is nagyban elősegíti. Bogyós gyümölcsök, alma, hagyma, szőlő – de a tea is bővelkedik flavonoidokban, együnk, igyunk belőlük jó sokat!


2. Dolgoztasd az agyad!

Tanulj új nyelvet, fejts keresztrejtvényt, olvass, iratkozz be valamilyen tanfolyamra – ha folyamatosan dolgozik az agyad, fejlődik a memóriád, nem romlik a koncentrációs képességed, kisebb eséllyel leszel fásult, depressziós, és így sikeresen kerülheted el, hogy az evés pótcselekvéssé, illetve az egyetlen örömforrássá váljon.
Forrás:

Kirándulj, túrázz, sétálj, jógázz, sőt, építs erősebb izmokat. Sajos az éveid számának gyarapodásával a mozgással töltött óráid számát is növelni kell – de megéri!


4. Ellenőrizd magad folyamatosan!

Érdemes utánajárnod, nem szenvedsz-e valamilyen ételallergiától, intoleranciától, mérd rendszeresen a vércukrodat és a vérnyomásodat is. Akkor is, ha még csak a napokban hagytad el a harmincat. A könnyen krónikussá váló betegségeket érdemes minél előbb elcsípni!



Forrás:

Az alacsony kalóriás diéták csúnyán betehetnek az anyagcserédnek! Bizonyos kor fölött különösen igaz, hogy ha a szervezet hirtelen sokkal kevesebb tápanyagot kap, mint általában, drasztikusan lelassulhat az anyagcsere, akár végérvényesen is. Az önsanyargató diétával nagy és visszafordíthatatlan kárt tudsz okozni.


6. Kezdd el időben!
Válj minél hamarabb minél tudatosabbá a testedet, egészségedet, táplálkozásodat illetően. Ne bízd a véletlenre a jövődet, hisz nem csak a bomba alakod, de az egészséged is kárát láthatja, ha későn kapcsolsz!