Galéria

Az energiavámpírok 5 típusa

Forrás:

Nem nehéz felismerni ezt az energiavámpírt: ő az, aki mindig saját magával van elfoglalva, igényli az állandó figyelmet, és egy igazi drámakirálynő. Eleinte intelligens, barátságos és megnyerő, de rövidesen átalakul mindez, és megmutatja igaz oldalát. Mindegy, mi a téma, ő biztosan csak saját magáról fog beszélni, rólad semmit sem kérdez, és nem is érdekli, hogy érzed magad. Kizárólag önmagával van elfoglalva, és ha nem ő van a középpontban, tesz azért, hogy rövidesen mindenki figyelme rá irányuljon.
Forrás:

Ez a típusú energiavámpír folyton kritizál és lealacsonyít téged. Ez a személy lehet akár egy főnök is, aki ahelyett, hogy kedvesen segítene, folyton leszid és kiabál veled. Attól érzi magát feljebb valónak, ha téged lekicsinyít, megaláz, és mindenben csak a hibákat veszi észre.
Forrás:

Ennek az energiavámpírnak mindenről van véleménye, és biztos abban, hogy tudja, mi a legjobb neked. Meg mindenki másnak. Ez a személy minden beszélgetést dominál, alig hagy bárkit is megszólalni, és folyton kioktatja az embereket, mert ő mindent jobban tud. Például ez lehet egy rokon, aki mindenkinek nevelési, életvezetési tanácsokat osztogat.
Forrás:

Mindegy, mi történik, ez a személy mindig csak az áldozat lehet. Ha épp lemondasz egy találkozót, akkor azon sértődik meg, ha viszont ő nem ér, akkor az a baja, hogy te ezt megjegyezted neki. Akármi történik vele, abban mindig ő a szenvedő alany; és akkor is ezt bizonygatja, ha mindenki más számára egyértelmű, hogy nincs igaza!
Forrás:

Ez az energiavámpír egyik nap még a legjobb barátnőjeként tekint rád, a következőn pedig képes hátbatámadni téged - mert úgy érzi, valamit tettél ellene. Ez lehet akár egy kolléga, aki úgy érzi, jobb vagy nála, és ezt fenyegetőnek tartja, ezért hirtelen ellenségessé és áskálódóvá válik veled szemben. Ő az, akiben sajnos egyáltalán nem lehet megbízni, ha esetleg sikerülne kibékülnetek.