Galéria

5 tipp, hogy ne halogass tovább, hanem hatékonyan elvégezd a rád váró feladatokat

Forrás:

Ha minden ízében szereted és motivált vagy benne, már rég belekezdtél volna. Tehát nyilván megvan az okod, amiért még nem tetted meg az első lépést. Ez kényelmetlen érzetet vagy akár stresszt idézhet elő. Ne hessegesd el magadtól ezeket a negatív érzéseket – nyilván te is tudod, hogy minden nagy teljesítmény áldozatokkal, erőfeszítéssel jár. Sokszor elkezdeni a legnehezebb, utána már sorra jönnek a sikerélmények.


Forrás:

Egy Harvardon végzett kutatás szerint a legnagyobb sikereket akkor érhetjük el, ha az odáig vezető folyamatot minél apróbb darabokra szedjük szét. Akár napról napra, óráról órára is haladhatunk. Az első lépést is könnyebb megtenni, ha nem a feladat egésze, csak a bevezető részfeladat lebeg a szemünk előtt.


Forrás:

Ne hagyd, hogy bármi elvonja a figyelmedet.
Ez az egyik legnehezebb ügy, hiszen meglehetősen ingergazdag környezetben élünk. Ha teheted, kapcsold ki vagy zárd el szem elől az összes „pótcselekvés-forrást”, illetve fordíts hátat az ablaknak.


Forrás:

Ha végképp semmi sem tud rávenni, hogy belekezdj, akkor nézd meg alaposan a céljaidat.
Emlékeztesd magad, hogy miért tűzted ki az adott célt magad elé. Ne engedd meg magadnak, hogy szem elől téveszd az okokat, amiért mozgásban vagy (vagy kellene lenned). Kerülj újra és újra tisztába az egyszerű igazsággal, hogy ha nem teszel semmit, akkor holnap ugyanott fogsz tartani, ahol tegnap.


Forrás:

Elég a multitaskingból!
Ha csak egy dologra fókuszálsz egyszerre, több időd van gondolkodni és cselekedni. A megosztott figyelem csak bonyolítja a munkavégzést az összes folyamatban levő ügyben. Ha választhatsz, érdemes a nehezebb feladatokat előre venni, a könnyebbek ezután szinte maguktól oldódnak meg.