Galéria

10 filmjelenet, ami majdnem a színészek életébe került

Forrás:

A múmia egyik jelenetében Brendan Frasert 'felakasztották'. Noha igyekeztek minél biztonságosabbra csinálni a jelenetet, ez nem jött össze, a színész ugyanis eszméletét vesztette, miután nem sikerült eléggé kibiztosítani az akasztófát.

'Felvették a jelenetet, én meg úgy voltam vele, hogy 'visszatartom a lélegzetemet', és akkor valami rosszul sült el. A következő, amire emlékszem, hogy ébredezek.'
Forrás:

A színésznő híres arról, hogy kaszkadőr helyett számtalan veszélyes jelenetet ő csinál meg, és ez a Veszélyes vizeken forgatásán sem volt másképp. Azonban volt egy nap, amikor már nagyon elfáradt, ám a rendező ragaszkodott ahhoz, hogy még egy részt vegyenek fel. Ennél a jelenetnél egy hajóval kellett a színésznőnek lezúgnia a nagy sodrású folyón, azonban a csónak felborult, és Meryl belezuhant a jéghideg vízbe.

'Emlékszem, hogy lesüllyedtem a legaljára ennek az erőteljes és fagyos víznek, miközben még mélyebbre húzott a sodrás. Az első gondolatom az volt, hogy ha itt most meghalok, a férjem egy hatalmas machetével fog megjelenni a forgatáson.'
Forrás:

A legelső Alkonyat-film végén épp egy harci jelenetet vettek fel, amikor Robert Pattinson balesetet szenvedett, és nagyon csúnyán lehorzsolta a fenekét. Olyannyira, hogy majdnem teljesen felszakadt a bőre, és egész nap egy pszichoterapeuta segítségére szorult, aki folyamatosan masszírozta a sérülést.
Forrás:

1939-ben készült ez az Óz, a csodák csodája, amiben Margaret Hamilton alakította az egyik boszorkányt. A forgatáson volt egy rész, amikor a boszit 'felgyújtották', ám eredetileg egy csapóajtón kellett volna kimenekülnie a színésznőnek a tűz elől. Az ajtó viszont nem működött, így Margaret majdnem életét vesztette, és harmadfokú égési sérüléseket szerzett.
Forrás:

A Gyűrűk Ura forgatásain több kisebb baleset is történt, ezek közül az egyik legnagyobb viszont a Samut alakító Sean Astinhoz kötődik. A színész ugyanis mezítláb végigsétált egy nagy üvegszilánkon, amikor azt vették fel, ahogy belemegy a vízbe. Annyira komoly sérült szerzett, hogy a szilánk konkrétan átment a lábán, és a gond ott kezdődött, hogy másfél órányi autóútra voltak a következő várostól. Szerencsére sikerült hamar kórházba vinni a színészt.
Forrás:

A film első felében láthattad azt a jelenetet, amikor Isla Fisher karaktere egy vízzel teli akváriumban, megbilincselve fuldoklik. Az igazság viszont az, hogy ez egyáltalán nem színészkedés volt részéről! Bár a karján a bilincset könnyen ki lehetett csatolni, a lába közöttit nem tudta, és beszorult. A közönség azt hitte, hogy nagyon jól alakítja a szerepet, de valójában tényleg fuldoklott. Pár perc után a stáb kapcsolt, és gyorsan kimentették az akváriumból.
Forrás:

A második Terminátor-filmben van egy jelenet, amikor a kórházból menekülnek a szereplők. Linda Hamilton viszont hibát ejtett, ugyanis elfelejtette bedugni a füldugót, ami nagy probléma volt. Ugyanis a jelenetet egy liftben vették fel, ahol shotgunokkal lövöldöztek, a színésznő pedig nagy fájdalmat érzett, majd a térdére zuhant. A zaj ugyanis akkora volt, hogy Linda részleges halláskárosodást szenvedett.
Forrás:

Másodjára bújt James Bond bőrébe Daniel Craig, amikor fájdalmas balesetet szenvedett a forgatáson. A színész ugyanis konkrétan levágta az ujja hegyét az egyik jelenetnél! A filmforgatás azonnal leállt, hiszen minden csupa vér lett, Daniel ujját pedig le kellett égetni.
Forrás:

A hetedik Csillagok háborúja film során épp egy jelenetet vettek fel, amikor egy hidraulikus ajtó több emberre rácsukódott: köztük volt Harrison Ford is. Az ajtó pedig olyan erősen csapódott be, hogy a színésznek eltört a bokája, amikor pedig a rendező J.J. Abrams megpróbált segíteni rajta, a saját gerincét sikerült megrepesztenie erőlködés közben.
Forrás:

A Foxcatcher egyik jelenetében Channing Tatumnak a fejét bele kellett ütnie egy tükörbe, ami persze csak egy kellék volt. A színészt viszont elkapta a hév, és nem egyszer, hanem többször is megfejelte a tükröt, valamint a falat is. Így viszont komoly sérülést szerzett, amit össze kellett varrni, és majdnem kórházba került miatta.