Galéria

14 meglehetősen kifejező portré veszélyeztetett állatokról

Forrás:

„Napokig kutakodtam a Fülöp-szigeteki hegyek között; végül egy menhelyen fotóztam le.A majomevő sasnak van a legnagyobb szárnyfesztávja az összes sas közül, két méter. A Fülöp-szigetek nemzeti madara, csak itt található meg. Súlyosan veszélyeztetett” –írja a fotós.


Forrás:

„A világ egyik legritkább főemlősfaja, amelyet Manaus város terjeszkedése szorított ki természetes életteréből, az Amazonasból. Szemlátomást ez a faj inspirálta Yoda figuráját a Star Warsban. Veszélyeztetett faj.”


Forrás:

„Ezeket a cuki szalamandrákat nagy tudományos érdeklődés övezi, mivel újra ki tudják növeszteni a végtagjaikat és az agyuk egy részét is. Bárcsak én is képes lennék erre!”Súlyosan veszélyeztetett faj.


Forrás:

„2011-ben találkoztam először Djalával, a nyugati gorillával egy alapítványi állatkertben, az angliai Kentben.Néhány évvel később Gabon nemzeti parkjában, a folyó mentén kutattam gorillák után. Egyszer csak szembetaláltam magam ugyanezzel a gorillával, akit nem sokkal azelőtt szabadon engedtek. Djala és a családja élete igazi sikertörténete a gorilla faj megmentésére irányuló erőfeszítéseknek.” Súlyosan veszélyeztetett faj.


Forrás:

„Ez a fenséges teremtmény egyike a legveszélyeztetettebb nagymacskáknak, mivel hegyi élőhelye egyre csökken a mezőgazdaság terjedése és az éghajlatváltozás következtében 2008 óta minden héten átlagosan négy hópárducot ölnek meg. 4-7000 példány él szabadon.” Veszélyeztetett faj.


Forrás:

„Az éghajlatváltozás, a háziállat-kereskedelem és egy kártékony gombafaj következtében ennek a fajnak a populációja majdnem a felére csökkent a 90-es évek óta.” Veszélyeztetett faj.


Forrás:

Az óriáspanda szép sikertörténet a veszélyeztetett állatfajok világában; nemzetközi erőfeszítés révén sikerült visszatornázni az állományát a 'sebezhető' kategóriába. 


Forrás:

Szajga

Ez az antilopfajta „viszonylag ismeretlen, és valószínűleg otthon érezné magát a Star Wars kantinjában.” Közép-Ázsiában él. Súlyosan veszélyeztetett.


Forrás:

Papucscsőrű madár„Ez a nagy, gólyaszerű madár a kelet-afrikai mocsarakban szokott halászgatni. Életterének csökkenése következtében a sebezhető kategóriába sorolták a Vörös listában.”

 


Forrás:

Bengáli tigris

„Ő Kanja, aki éppen lerázza magáról a vizet. A bengáli tigrisek jelenleg történelmi élőhelyüknek már csak 7 százalékát népesítik be. A veszélyeztetett faj kategóriájába tartoznak.”


Forrás:

Gyűrűsfarkú maki

„Rablómaszkjával és pompázatos, csíkos farkával a madagaszkári lemúrok ikonikus nagykövete. A 60-as évek óta állományuk nagy mértékben csökkent, olyannyira, hogy ma már több van belőlük európai állatkertekben, mint a szabadban.” Veszélyeztetett faj.


Forrás:

Kéktorkú ara

„Mindössze 250 pár él szabadon; ez a faj a kihalás szélén táncol. Szerencsére a háziállat-kereskedelmet radikálisan korlátozták az utóbbi időben, ezért van még esély, hogy újra megnövekedjen az arák egyedszáma.” Súlyosan veszélyeztetett faj.

 


Forrás:

Gepárd

„A gepárdot különböző betegségek teszik sebezhető fajjá, mivel nagyon korlátozott a génállománya, amitől az összes ma élő példány olyan egyforma, mintha ikrek lennének.”