Galéria

4 mítosz a PCOS-ről, aminek nem lenne szabad bedőlni

Forrás:

A policisztás petefészek szindróma hallatán te is azt gondolhatod, hogy ha cisztát találnak a petefészkedben, PCOS-sel küzdesz. Azonban ez egyáltalán nem magától értetődő! A szakértők szerint nagyon sok nőnél találnak cisztát, és mégsem PCOS a problémájuk, míg az is előfordul, hogy valaki PCOS-szindrómában szenved, de nincs ciszta a petefészkében. Ezért is fontos, hogy ha számtalan tünetben magadra ismersz, megemlítsd őket a nőgyógyászodnak, hiszen a ciszta hiánya még nem jelent semmit.
Forrás:

Noha tény, hogy kezeletlenül egy idő után meddőségi problémákhoz vezet, önmagában a PCOS még nem jelenti azt, hogy sosem lehet gyermeked. A megfelelő készítményekkel az orvosok segíthetnek abban, hogy helyreálljon a hormonszinted és a ciklusod, de ehhez olyan részletekre is figyelni kell, mint az étkezés. Azonban ha időben észlelik a betegséget, és tényleg figyelsz is a kezelésre, igenis lehet gyermeked: akár természetes úton is.
Forrás:

Sajnos a PCOS megjelenését nem igazán lehet meggátolni, hiszen több oka is van annak, hogy kialakul valakinél. Ezért aztán sosem lenne szabad magadat hibáztatni, hogy talán te nem figyeltél eléggé a testedre. A genetikától kezdve a hormonális egyensúly felborulásáig számtalan indok húzódik meg a háttérben, így felesleges az okokat keresni.
Forrás:

Noha tény, hogy a PCOS-sel küzdő nők menstruációja rendszertelen, számtalan oka lehet még ennek a problémának. Például ha túlzásba viszed az edzést, túl sokat stresszelsz, pajzsmirigy gondjaid vannak vagy fibróma van a méhedben, azoknak egyaránt lehet ilyen tünetük. Persze mindegyiket fontos lenne kezelni, így feltétlenül menj el orvoshoz, ha ilyen problémával küzdesz!