Galéria

5 mód, ahogy a megcsalás után megváltozik a kapcsolatod

Forrás:

A megcsalás akár szorongást, depressziót is okozhat. Azonban vannak, akik ennek hatására életük más területeire fektetnek nagyobb hangsúlyt, például a baráti kapcsolataikra, a karrierjükre, az önismeretre vagy épp a gyereknevelésre. Mások arra koncentrálnak, hogy jobb emberré, erősebbé váljanak.


Forrás:

'Sokan azért csalják meg a párjukat, mert úgy érzik, nem vágyik rájuk és nem szereti őket a partnerük. Az afférok által viszont újra nő a magabiztosságuk'  – állítja Ian Kerner, pszichológus. Azonban a megcsalt fél önbizalma alaposan csökken, hiszen úgy érzi, már nem kell senkinek. Ez az érzés szerencsére viszonylag rövid idő alatt elmúlhat.


Forrás:

Nemcsak érzelmileg és szexuálisan nem bízol a partneredben, hanem elkezdesz benne kételkedni más területeken is. Általában több hazugság is felszínre kerül a megcsalás után, így ez nem meglepő jelenség. Gyakori, hogy a felszarvazott fél nem hisz a párjának a pénzügyi dolgaikkal és a gyerekneveléssel kapcsolatban sem.


Forrás:

A hűtlenség tönkre is teheti a szexuális életedet, hiszen bármennyire is hajt a másik azért, hogy megbocsáss, a szex a kirakós legutolsó darabja, hiszen annyi érzelem kavarog benned a hűtlen pároddal kapcsolatban, hogy az utolsó dolog, amire gondolsz, az a szeretkezés.

Azonban ismét hozunk egy ellenpéldát: vannak, akik pontosan a megcsalás hatására kezdenek el 'versenyezni' azért, hogy bizonyítsák, jobbak az ágyban, mint akivel félrelépett a párjuk.


Forrás:

Még a legszilárdabb lábakon álló kapcsolatot is alaposan próbára teszi a hűtlenség, azonban sokan mégis úgy döntenek, hogy ez nem állhat közéjük. Tessina szerint sok esetben pontosan a félrelépés menti meg a párt, hiszen ezután mernek végre megnyílni egymás előtt és átbeszélik az addigi összes problémájukat. Akár még párterápiára is elmehetnek, ami szintén jót tesz a kapcsolatuknak.