Galéria

5 hétvégi szokás, ami segít stresszmentesíteni a következő hetedet

Forrás:

Tudatosan kerüld a tévézést, számítógépezést, mobilozást. Biztosan észrevetted már magadon, hogy ha nincs veled a mobilod, milyen kellemetlen, már-már szorongó állapotba is tudsz kerülni. Nem csoda, hiszen ezeken a kütyükön éljük már a fél életünket. Épp ezért kell ezen minél többször és minél hosszabb időre változtatni. Ha legalább csak a hétvégére képes vagy azt üzenni az agyadnak, hogy 'nem, nincs szükséged ennyi fölösleges infóra és pótcselekvésre', már akkor nyert ügyed van. A függőségen túl az sem elhanyagolható tény, hogy a képernyő bámulása stimuláló hatással bír az agyunkra, amely ennek következtében állandó készenlétben áll. Márpedig ez folyamatosan feszültséghez, stresszhez vezet.
Forrás:

Az izmaink, izületeink nagyszerűen képesek raktározni az egész hetes feszültségünket, így tehát a minket érő stressz nemcsak a szellemünkre, hanem a fizikumunkra is erős negatív hatást gyakorol. Legyen időd hétvégén a mozgásra, mindegy milyenre: a lényeg, hogy amit csinálsz ne kényszer, hanem élvezet legyen a számodra!
Forrás:

Észrevetted már, mennyit idegeskedsz azon, hogy munka közben mikor és mit lesz alkalmad bekapni ebéd gyanánt? Nos, talán ennek megszüntetése érdekében tehetsz a legtöbbet. Kezdd mondjuk az ebéd megtervezésével és elkészítésével! Írd össze, melyik nap mit ennél, vedd meg a hozzávalókat és a komolyabb időráfordítást igénylő fogásokat készítsd el előre. Aznap vagy előtte este még mindig elkészítheted hozzá a köretet, salátát vagy egyéb kiegészítőket. Semmiképp nem mondj le az ebédről, mert...: olvasd el ezt is!
Forrás:

Persze nem akarunk lebeszélni a hétvégi lustálkodásról (sőt!), de ezt el kell mondjuk, hogy sokan vagyunk, akiknek a hétvége teljesen felborítja a megszokott bioritmusunkat. A szervezet nem tudja megkülönböztetni a hétfőt a szombattól, ha pedig váratlanul 2-3 órával több alvást biztosítasz neki, teljesen össze is zavarodhat. Ha te is ebben a cipőben jársz, érdemes kipróbálnod, hogy hétvégén is akkor kelsz, mint hétköznap, így egész héten sokkal frissebb lehetsz. Azért a napközbeni aktív és passzív pihenés engedélyezett!
Forrás:

A hétvégén elég sok mindenre szoríthatsz időt, így például arra is, hogy megtervezed, melyik nap milyen ruhát fogsz felkapni a munkához. Ha kiszámolod, hogy mennyi plusz időt és idegeskedést spórolhatsz meg ezzel technikával, biztosan meg fogod köszönni magadnak ezt a kis időráfordítást. És amúgy pedig programnak sem utolsó, hogy átfésülöd kicsit a gardróbodat, összeállítgatod a különböző szetteket!