Galéria

A legjobb alvást segítő növények

Forrás:

Ez a szuperdekoratív növény kiszűri a levegőből a káros toxinokat és csökkenti a szén-dioxid mennyiségét, ezáltal javítva annak minőségét, hozzásegítve minket a jó alváshoz. Szívós, igénytelen és kevés fényt, illetve vizet igényel.
Forrás:

Különleges, édeskés illatú, egzotikus növény, amely csökkenti a szorongást, megnyugtat és javítja az alvás minőségét. Illata pedig teljesen magával ragad!
Forrás:

Ez az igen gyakran használt fűszernövény nem csak a konyhában nagy sztár, de a hálószobádban is az lehet! Illata és rozmaringból készült illóolaj egyaránt jótékonyan hat a hangulatra, megnyugtat, enyhíti a stresszt, ezáltal jobb alvást biztosít számodra.
Forrás:

A zöldike vagy más néven csíkos, csüngő csokrosinda a ’90-es évek egyik közkedvelt cserepese volt és szinte majdnem minden otthonban találkozhattunk vele. Aztán valahogy kikopott és újabb növénykék váltották fel a helyét, de itt az ideje újra beszerezni belőle egy példányt, ugyanis remekül tisztítja és méregteleníti a szoba levegőjét és hozzásegít a pihentető alváshoz.
Forrás:

Gondoltad volna, hogy a NASA az első helyre sorolja a légtisztító növények listáján? Állítólag nem csak a levegőt tisztítja nagyon hatékonyan, de kimutatták, hogy az allergiás és asztmás tünetek enyhítésére is kiválóan alkalmas. Sőt egy tanulmány szerint a borostyánnak elég 12 óra, hogy teljesen kiszűrje a levegőben szálló penész és egyéb szennyezőanyagok javarészét.
Forrás:

A gardénia egy gyönyörű, óriási fehér virágokat hozó növény, és az illatanyag, amelyet kibocsát magából, jó alvást biztosít. A benne található karotinoid vegyületek jelentősen javíthatják az alvás minőségét, emellett ez a növény antibakteriális és gyulladásgátló tulajdonságokkal is rendelkezik.
Forrás:

Az aloe vera gyógyító tulajdonságait talán senkinek nem kell bemutatni, azonban sokan nem tudják róla, hogy emellett a levegőt is hatékonyan tisztítja. Mivel ezek a toxikus anyagok megzavarhatnak az alvásban, ezért érdemes egy cseréppel beszerezned ebből a növényből. Arra ügyelj csupán, hogy míg az imént felsorolt növények tényleg elég szívósak, addig az aloénak viszonylag sok napfényre van szüksége, így, ha lehet, az ablakpárkányon tárold majd.
Forrás:

Ez a növény nyáron virágzik és édeskés illatú, rózsaszín vagy fehér virágokat hoz. Ugyan szobanövényként ritkán tartják, de ha épp olyan helyen vagy, ahol tudsz magadnak szedni belőle egy csokorral, ne habozz és tedd egy vázában az ágyad mellé. Miközben belélegzed mesés illatát, olyannyira ellazulsz, hogy biztosan nem lesz gondod aznap az alvással. Abban az esetben viszont, ha tartasz macskát, inkább ne vidd be a virágot (vagy a macskát) a lakásba, mert a cicák számára ez a növény olyan, mint egy drog és illatától gyakorlatilag teljesen transzba esnek.