Galéria

9 vegán és vegetáriánus sztár

Forrás: A gyönyörű színésznő felnőttként lett vegetáriánus és jó ideje aktív támogatója a PETA-nak. Az évek során számtalan kisfilmet narrált, amiben az emberek nemtetszésüket nyilvánították ki az ellen, hogy az éttermekben liba-és kacsamájat szolgálnak fel, mivel komoly állatkínzásnak vetik alá őket, hiszen addig tömik ezeket a szegény szárnyasokat míg a májuk normál méretének többszörösére nem nő.
Forrás: A színésznő életében nem újkeletű szeszély a vegánizmus, hiszen gyakorlatilag ebben nőtt fel. (Édesanyja gyermekkora óra vegetáriánus éttermet vezetett egy Észak-Kaliforniai kisvárosban.) Jessica semmilyen állati eredetű élelmiszert nem fogyaszt, beleértve a tojást, tejet és a mézet, nem hord bőrt, szőrt, tollat és gyapjút és természetesen semmilyen olyan kozmetikumot nem használ, ami állati eredetű vagy amelyet állatokon teszteltek. 2012-ben a PETA legszexibb vegetáriánus celebnek nevezte.
Forrás: A színész lelkes állatvédő, így talán nem meglepő, hogy évek óta vegán. Egyes pletykák szerint állítólag nagyon nehezére esett látni, amikor Angelina steak-et evett mellette, és annak sem kifejezetten örül, hogy gyermekeik is esznek húst, illetve állati eredetű ételeket. Korábban egyébként Jolie is növényi alapú étrenden élt, de egy idő után azt állította, hogy ebbe majdnem belehalt, így újra a húsevők táborát kezdte erősíteni.
Forrás: 2017-ben a PETA a legszexibb vegán hírességek közé sorolta az ausztrál szabadszájú modell/színésznőt, aki tavaly áprilisban a Twitteren kérte követőit, hogy harcoljanak együtt a klímaváltozás ellen azzal, hogy növényi étrendre váltanak.
Forrás: Olivia 12 éves kora óta vegetáriánus volt, majd valamivel később, erkölcsi és egészségügyi okokból végül a vegánizmus mellett döntött. Elmondása szerint azóta sokkal boldogabb, erősebb és kiegyensúlyozotabb. A színésznő 2010-ben kapta meg a PETA legszexibb vegetáriánus celebje tisztet.
Forrás: A fiatal színésznő a Glee forgatása alatt váltott vegán életmódra, amikor a Nyugati-partra költözött. „Vegán vagyok, mert szeretem az állatokat, és nem tudnám megenni őket. Emellett még segít is, hogy jó formában maradjak.” - nyilatkozta egyik interjújában. Lea egyébként korábban a PETA egyik szókimondó állatjogi aktivistája is volt.
Forrás: Az éhezők viadalának sztárja közel három évtizede váltott vegán életmódra, amikor 24 évesen New Yorkba költözött és megtudta, hogy laktózérzékeny. 2012-ben Jessica Chastain mellett kapta meg a PETA legszexibb vegetáriánus híressége címet. Woody egyébként az állati eredetű élelmiszerek mellett, a cukrot és a lisztet is elhagyta étrendjéből.
Forrás: Barrymore is hosszú évek óta vegetáriánus, emellett sok kollegájához hasonlóan ő is harcol az állatok jogaiért. Egy filmszerep kedvéért sem hajlandó húst enni, és arra is ügyel, hogy saját kozmetikai márkája a Flower Beauty is csak olyan termékeket forgalmazzon, amelyeket nem teszteltek állatokon.
Forrás: A vegán exmodell jelenleg az ENSZ környezetvédelmi nagyköveteként tevékenykedik és hisz benne, hogy vegánként rengeteget tehetünk azért, hogy megállítsuk a klímaváltozást. http://www.instyle.hu/90175-ezert-nincs-sose-natalie-portmannak-pattanas