Galéria

Ezekkel az ételekkel előzhetők meg a szív- és érrendszeri megbetegedések

Forrás:

Rengeteg értékes ásványi anyagot tartalmaz, gazdag antioxidánsokban, A-, B-, C-, és E-vitaminban és flavonoidban, ennek köszönhetően védi az ereket és csökkenti az infarktus kialakulásának veszélyét. Legjobb nyersen fogyasztani, de bioboltokban már áfonyalevet, kapszulát és vörösáfonya kivonatot is beszerezhetsz. Ezek egytől-egyik mind remek választások az egészséged megőrzésének védelmében.


Forrás: Gazdag A-, B1-, B2-, C- és E-vitaminban, folsavban, illetve értékes aminosavakban. Segít a vérnyomás csökkentésében, az artériák tisztításában, a rögképződés ellen, védi a szív egészégét, az erek rugalmasságának megőrzését és felveszi a harcot a gyulladásokkal. Egy baj van csak vele, hogy nagyon rövid ideig, mindössze április végétől júniusig tart a szezonja.
Forrás:

Tartalmaz káliumot, kalciumot, vasat, héjában pedig olyan anyagok találhatóak, amelyek segítenek meggátolni az öregedést. Csökkenti a koleszterinszintet, a vérnyomást, csillapítja a vérzést, a gyulladást, erősíti a véredényeket és a hajszálereket, ezek mellett érfalerősítő is. Nem csak maga a gyümölcs, de levele is rendelkezik gyógyhatásokkal is érdemes teaként fogyasztanod.
Forrás:

Tele van C-, B2-, D-, és K-vitaminokkal, antioxidánsokkal, flavonoid tartalmának köszönhetően gyulladáscsökkentő hatású, javítja a véredények és az artéria állapotát, csökkenti a koleszterinszintet, fokozza a teherbíróképességet, erősíti az immunrendszert és méregteleníti a szervezetet. Érdemes naponta legalább két csészével fogyasztanod belőle.
Forrás:

Az utóbbi időben egyre többen kaptak rá a spirulina fogyasztásra, amit szárítva és porítva az italukhoz vagy joghurtjukhoz adnak vagy étrend-kiegészítőként szednek. A spirulina nagyon jót tesz a szívnek, képes szabályozni a vércukorszintet, a vérnyomást és a koleszterint, így érdemes naponta fogyasztani belőle. Jól bevethető olyan krónikus betegségek ellen is, mint a cukorbetegség, az ízületigyulladás, magas vérnyomás, csontritkulás és egyéb gyulladásos megbetegedések.
Forrás:

Segít orvosolni az eltömődött artériákat, kurkumintartalmának köszönhetően gyulladáscsökkentő, antioxidáns tartalmának hála pedig segít megelőzni a vérlemezkék összetapadását, így megelőzi a vérrögök kialakulását és csökkenti a koleszterinszintet. Egy késhegynyi kurkumát bátran csempéssz bele a zöldséges vagy húsos fogásokba, de levesekbe is érdemes használnod, mert gyönyörű színt ad nekik.
Forrás:

Nem csak a bőrödnek, de szívednek is nagyon jót tesz ez a telítetlen zsírsavakban gazdag gyümölcs. Az avokádó tudniillik tele van A-., B-, C- és E-vitaminnal, káliummal, magnéziummal, foszforral vassal, nátriummal és kalciummal. Ezek miatt pedig nagyon jó hatással van a szív- és érrendszerre. Rendszeres fogyasztását azonban mi nem ajánljuk, ide kattintva elolvashatod miért.

 


Forrás:

Antioxidáns tartalmának köszönhetően védi a keringési rendszert a káros oxidációs folyamatoktól, segít megelőzni a vérrögök kialakulását az artériákban, serkenti a nitrogén-monoxid a vérben így tágítja az ereket és szabályozza a vérnyomást. Télen amikor szezonja van érdemes frissen fogyasztanod, de a gránátalmalé és a kivonat is legalább annyira hatékony, mint maga a gyümölcs.  
Forrás:

Az imént felsoroltakhoz hasonlóan a fahéj is gazdag antioxidánsokban, gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, védi a szívet és az artériákat, csökkenti a koleszterinszintet, hígítja a vért és javítja annak keringését. Használd süteményekbe, teákba vagy csak szórd meg vele a reggeli habos kávéd tetejét.
Forrás:

A benne található K-vitamin segítségével védi az ereket a túlzott mennyiségű kalciummal szemben. Gazdag rostokban, így a koleszterinszintet és a vérnyomást is csökkenti. Hetente 1-2 brokkolit érdemes lenne elfogyasztanod a hatás érdekében.