Galéria

Esti séta babakocsival? – Ezekre a dolgokra feltétlenül figyelj oda!

Forrás:

Semeddig sem tart beszerezni néhány csuklóra, bokára tehető fényvisszaverő szalagot, amit bármilyen öltözékedre rátehetsz. A babakocsira pedig mehet a villogó fény és a kerekekre a prizma, hiszen jó, ha már messziről észreveszik az autósok, hogy bébijármű közlekedik az úton.
Forrás:

Próbáld meg kitapasztalni, hogy hol tudsz a legbiztonságosabban sétálni utcai világítás mellett, ahol nem kell az autósokra sem figyelned. Keress a közelben egy parkot vagy sportpályát – utóbbi talán még jobban ki van világítva!
Forrás:

Esténként csak olyan helyen közlekedj babakocsival, amit már ismersz és ahova nappal is gyakran eljársz. Mindig használd a zebrákat, s ha teheted, ne közlekedj túl sokat az úttesten (maximum átkeléshez), és mindig mondd el a párodnak, hogy merre indulsz útnak. Legyen nálad mobiltelefon, így ha bármi is adódna, tudsz valakinek szólni.
Forrás:

Legyen az esti séta közös program a kicsi apukájával; vagy ha vele nem is, akkor legalább a környéken, a szomszédban lakók anyukákkal álljatok össze és induljatok este együttesen a sétátokra. Így minden szempontból nagyobb biztonságban lesztek.