Galéria

Kardióedzések futás helyett

Forrás:

Egy újabb keletű kardióeszköz, amivel kőkemény magas intenzitású edzést is lehet nyomni. Ha minden beleadsz, egy perc alatt akár 87 kalóriát is elégethetsz. Persze, alacsonyabb intenzitáson tökéletes kardióedzés, és szintén dolgozik közben az egész tested.

Fotó: getty images


Forrás:

Egy közepes intenzitású ugrókötelezés (100-120 ugrás percenként) 13 kalóriát éget el, és több izmot használsz közben, mint futásnál. Ráadásul fejleszti a koordinációt és ruganyosságot is

Fotó: getty images


Forrás:

Egy jó kiállású férfi akár 377 kalóriát is elégethet fél óra evezőpadozással. És mivel keményen dolgoznak a karok, a lábak és a hasizom is, egy szuperjó egész testes edzés is amellett, hogy kardiónak is beillik. Nagyon jó alternatíva futás helyett, sérülés esetén kifejezetten, hiszen tehermentesíti valamelyest a láb ízületeit!

Fotó: getty images


Forrás:

Ha valamilyen komolyabb sérülés miatt kényszerültél szabadságot venni a futásból, akkor az orvos jóváhagyása mellett érdemes az elliptikus trénerre váltanod egy időre. Ízületkímélőbb, de nem esel ki segítségével a ritmusból, és karban tartja a testedet a futáshoz.

Fotó: getty images