Galéria

Hat típusú párkapcsolat, amely kiállja az idő próbáját

Forrás:

Te és a párod hogyan kezelitek a konfliktusokat? Ez egy nagyon fontos kérdés, mivel nem is igazán az számít, hogy min vitatkoztok, hanem az, hogy miként kezelitek ezeket. Egy erős párkapcsolatban a felek sosem igyekeznek minimalizálni a veszekedéseket, hiszen egyszerűen nem létezik olyan páros, akik ne kapnának össze időnként. Szakértők szerint mindegy, kivel vagy együtt, viták, félreértések igenis lesznek, és bizony hiába vagy fülig szerelmes, akkor is lesz olyan nap, amikor nagyon idegesít valamivel a pasid. A vita viszont pozitív dolog; sőt, kutatások szerint azok a házaspárok, akik három éven át nem vitatkoznak, nagyobb eséllyel válnak el!

Ha viszont a veszekedések után képesek vagytok megnyugodni, megbocsátani egymásnak, és elfelejtitek a konfliktust, az azt jelenti, hogy nagyon erős párost alkottok. Szakértők szerint az számít igazán, hogy ezek után mennyi idő telik el addig, míg ismét közeledtek egymáshoz; ha napokig nem beszéltek, az egyáltalán nem jó jel. Ha viszont kicsivel később már kibékültök, és nem hozzátok fel később ugyanazt a vitát, szoros a kapocs köztetek.
Forrás:

Az unalom alattomos módon rombolja le a párkapcsolatodat, és nem véletlen, hogy sokszor ez áll a szakítás hátterében. A kezdeti izgalmas szakasz után a felek hajlamosak belezuhanni egy rutinba, és a karrierépítés, a háztartás vezetése, majd a gyereknevelés mellett nehéz időt találni arra, hogy még a pároddal is minőségi időt tölts el. Sokaknál emiatt a közös program kimerül abban, hogy leülnek a tévé elé, és néznek valamit.

Kutatások szerint viszont azok a párok, akik így is találnak módot a közös szórakozásra, nagyon erősek együtt. Ha mindig előrukkoltok valami újdonsággal, ellátogattok új helyekre, közös hobbiba vetitek bele magatokat, az az agyatoknak egy olyan részét stimulálja, ami a szerelem érzését erősíti bennetek. Az izgalmas programok közelebb hoznak titeket egymáshoz, ezért erre nagyon oda kell figyelnetek!
Forrás:

Az intimitás nagyon fontos része a párkapcsolatoknak, ezért nem csoda, hogy sokszor azért szakítanak a felek, mert ez eltűnik a hétköznapokból. Egy házassági tanácsadó szerint a szexuális együttlétek ebben nagy szerepet játszanak, és akkor is érdemes időt keríteni rá, ha sok a dolgod, és fáradt vagy. Ugyanis minél többet vagytok együtt, annál jobban vágytok is erre, míg ez fordítva is igaz; minél ritkábba szeretkeztek, annál kevésbé van kedved hozzá, ergo egyre inkább eltávolodtok egymástól.

A szexuális együttlétek során oxytocint termel a szervezeted, ami a kötődés és szerelem érzését teremti meg bennetek. A nagyon boldog párok évente átlag 74-szer szeretkeznek. Ha nálatok is stimmel ez az arány, és észrevétlenül, de mindig megölelitek, megérintitek egymást (évekkel később is), ráadásul sokat csókolóztok, tuti, hogy erős párost alkottok.
Forrás:

A bizalom a legfontosabb tartópillére a párkapcsolatoknak, e nélkül egyszerűen egyetlen páros sem tud hosszútávon együtt maradni. Épp ezért kell odafigyelnetek arra, hogy ez ne sérüljön, hiszen visszaszerezni sok esetben szinte lehetetlen.

Ha te és a párod maradéktalanul megbíztok egymásban, tudjátok, hogy számíthattok a másikra, és az egészséges féltékenységen kívül más nincs jelen a kapcsolatotokban, az nagyon jó előjel. Az erős párok nem titkolóznak egymás előtt, és ha ti is mindenről őszintén tudtok beszélni, szinte biztos, hogy hosszútávon is boldog marad a párkapcsolatotok.
Forrás:

Ahhoz, hogy egy párkapcsolat sokáig tartson, fontos, hogy minél több közös legyen bennetek. Persze az nem baj, ha más a zenei ízlésetek, vagy a pasid imádja a focit, te meg ki nem állhatod, de a tervek és nézetek terén elengedhetetlen, hogy hasonlóan gondolkodjatok. Például egy olyan kapcsolat, ahol az egyik fél hamar házasodni akar, míg a másiknak az ötéves tervben sincs benne, szinte biztosan nem lesz hosszú életű.

Az ellentétek ugyanis csak a filmekben vonzzák egymást. Ha te és a pasid hasonló tervekkel rendelkeztek, és nincsenek nagy eltérések a közös jövőt illetően, az arra utal, hogy a későbbiekben sem lesznek ilyen gondjaitok. Ez hatalmas erőt ad a kapcsolatotoknak!
Forrás:

Sokan azért nem merik elengedni magukat a kapcsolatukban, mert rettegnek a sebezhetőségtől, és attól, hogy valaki összetöri a szívüket. A helyzet viszont az, hogy ha nem mersz megnyílni a párod előtt, sosem fog működni a szerelmetek. Ugyanis ez az egyik titka az erős kapcsolatoknak.

Azok a párkapcsolatok, ahol mindkét fél képes megnyílni a másik előtt, és elfogadni, hogy ez a boldogság része, végül sokkal erősebbé válik a viszony is. Ők azok, akik őszintén mernek beszélni az érzéseikről, és folyton tudatják a párjukkal, mennyire szerelmesek. Ha erről nehezen tudsz beszélni, sajnos nem sok esélye van a kapcsolatotoknak hosszú távon.