Galéria

Énidő magasfokon: 5+3 kedvenc tévésorozatunk

Forrás:

Nagyon nehéz választani, mert az utóbbi években, mióta a tévé felvette a versenyt a mozi filmekkel, valóságos sorozatfüggő lettem. A nagy kedvencek között, mint a Trónok Harca vagy a Stranger Things, mindig van valami aktuális minisorozat, amit imádok. Ilyen volt a Mildred Pierce vagy a True Detective első évada és a Hatalmas Kis Hazugságok is, a legfrissebb kedvencem pedig a Patrick Melrose. Nagyon szerettem a Csajokat is. De ha egyet kell választanom, ami az egész életemet végigkísérte, az egyértelműen a Twin Peaks, még a szakdolgozatomat is belőle írtam. Korszakalkotó volt a 90-es években amit Lynch művelt a Tv-ben és a generációm szubkultúrájára a mai napig inspirálóan hat. Az új évad már nekem is néha nehezen emészthető volt, de régi részeket bármikor képes vagyok újra és újra megnézni.

Balogh Viktória divatszerkesztő


Forrás:

Terápia

Szívesen hallgatom mások problémáit, mondhatni 'lelkizős' típus vagyok, úgyhogy a Terápia egy igazán nekem való sorozat. Mindig izgatottan vártam, hogy milyen páciensek érkeznek a sorozat főszereplőjéhez, Dargay András terapeutához (Mácsai Pál) és hogyan bontakoznak ki a problémáik, az érzelmeik, a múltuk, a titkaik és ezekkel együtt az egész életük. Nincs hiány váratlan fordulatokban és kiváló színészi alakításokban sem; nem egy könnyed kis sorozat, így mindenképpen azoknak ajánlom, akik szeretnek elmélkedni és elgondolkodni emberi kapcsolatokon, érzelmeken.

For Her Szandra blogger és vlogger


Forrás:

Az Egyesült Államok elnöki stábjának jófej figurái csinálják a világtörténelmet. A nézőnek észnél kell lennie, ha követni akarja a pergő mesét. A legjobb benne, hogy a komplikált konfliktusok végén, ha egy kis csavarral is, de mindig győz a jog és igazság. Demokrata éra, liberális eszmék – álmatlan éjszakákon elszoruló szívvel feledkezem bele, sokadszorra is. Múlt idő? Jaj, ugye nem?

Zsolt Angéla olvasószerkesztő


Forrás:

Amikor a fiam csak pár hónapos volt, akkor még kettesben néztük a férjemmel, hogy kiröhögjük magunkból a gyerekvállalás kezdeti, nem várt feszültségeit. Mióta megnőtt a kölök, családi mozizássá vált a dolog: együtt nézzük, hogy kiröhögjük magunkból a mindennapi élet (iskola, munkahely vagy családi viták okozta) feszültségeit. Nem lehet megunni, hiába tudjuk már szinte kívülről a kedvenc részeinket. A vicces, rokonszenves és mégis szánalmas karakterek, a kisstílű megjegyzésekbe csomagolt nagy társadalmi igazságok, az emberi jellemábrázolás, a blőd helyzetek és a brit humor e sajátos keverékét szerintem csak imádni vagy utálni lehet.

Majsa Krisztina szerkesztő


Forrás:
A Trónok harca egy tipikusan olyan sorozat, amiről talán nincs is, aki még nem hallott. Az HBO-n már 7 évad elérhető, így aki most kapcsolódik be, van mit bepótolnia. A sorozat egy fiktív világban játszódik, és három nagyobb szálon fut a cselekmény: az első a Hét Királyság feletti uralomért csatázó házak küzdelmeit mutatja be, a második a trón tengerentúl szervezkedő törvényes örökösét követi nyomon, a harmadik pedig egy ősi, elfeledettnek hitt ellenség közelgő támadását vetíti előre. Nagyon izgalmas mindegyik szál és a szereplők is zseniálisak, így ha időm engedi, visszakapcsolódom a Trónok harca fiktív, de annál magával ragadóbb világába.
Debreczeni Dóra életmód- és táplálkozástanácsadó, debreczenidora.com
Forrás:

Bár bevallom amikor elért a sorozat az apa haláláig, akkor abbahagytam, mert ott nekem kerek lett, de lehet, hogy még folytatom. Szuperek a karakterek és nagyon tetszik, ahogy a cselekmény ide-oda ugrál az időben.

Fekete Dóra Mónika művészeti vezető


Forrás:

Downton Abbey

A giccs határán mozog, de fantasztikusan vicces és profi. Különösen azt bírom benne, hogy a brit rendi társadalmat alul- és felülnézetből egyaránt megmutatja: nagyjából 50-50 százalékban kapunk betekintést az arisztokraták életébe és az alagsori konyhában rohangáló, pletykálkodó személyzet mindennapjaiba. Akárhányszor meg lehet nézni.

Jülling András korrektor


Forrás:

A különleges problémamegoldó képességekkel és készségekkel rendelkező 10 éves Ryder nevű kisfiú és kutyákból álló csapata minden egyes epizódban megment valakit a Kaland-öbölben valamilyen vészhelyzetben.
A fiaim imádják a kutyákat, a menő járgányaikat és a mentőakciókat, ezért lett az egyik kedvenc meséjuk a Mancs őrjárat, amiből rengeteget tanulnak is, így nincs okom aggodalomra, ha velük párhuzamosan esetleg inkább valami mást szeretnék nézni. Ajánlom minden olyan kisgyermeknek, akik olyan meséket szeretik, ahol van izgalom, állatok, tanulság és egy kis nevetésre is van mindig idő.

Wolf Eszter modell, műsorvezető, blogger, kétgyerekes anyuka