Galéria

Alacsony kalóriatartalmú gyümölcsök

Forrás:

Egy kisebb darab 77 kalóriát tartalmaz és nagyjából 15 gramm cukrot. Tökéletes tízórai vagy uzsonna, ráadásul magas a rosttartalma. Csökkenti a rossz koleszterinszintet, és persze rengeteg vitamint rejt!


Forrás:

Igen, bár zöldségként fogyasztjuk, ez valójában gyümölcs! Nagyon magas a likopin tartalma, ami megvédi a bőrt az ultraibolya sugaraktól, erősíti a csontokat és még az asztma megelőzésében is segít. Minimális mennyiségű cukrot rejt magában, 100 grammban mindössze 16 kcal van


Forrás:

Ha a savanykásabb ízeket kedveled, akkor érdemes rákattannod! Egy darab gyümölcs fedezi a napi C-vitamin szükségleted felét, és nagyon kevés kalóriát tartalmaz: egy nagyobb darab fele 41 kcalt tartalmaz. Arra érdemes figyelni, hogy bizonyos gyógyszerekkel, mint néhány intahisztamin és fogamzásgátló tabletta, egyszerre nem szabad fogyasztani!


Forrás:

A dinnye tökéletes edzés utáni recovery nasi, mert a benne található aminosavak remekül hasznosulnak, ráadásul a likopin nevű antioxidánsból is rengeteget tartalmaz. Arról nem beszélve, hogy a dinnye kalóriatartalma alacsony, 100 grammban mindössze 30 kcal van!


Forrás:

Telis-tele van C-vitaminnal és más antioxidánsokkal, sőt sok rostot is tartalmaz, ami segíti az emésztést. Az eper alacsony kalóriatartalommal bír, 100 grammban mindössze 32 van!