Galéria

Könyvek, amiket idén ősszel biztosan ki fogunk olvasni

Forrás:

A Büszkeség és balítélet megírásával Jane Austen minden idők egyik legkedveltebb irodalmi szerelmespárját hívta életre. Nem hisszük, hogy akadna olyan rajongó, aki ne lenne kíváncsi a folytatásra.
Helen Halstead onnantól indítja Darcyék történetét, ahol Jane Austen abbahagyta. Megörökíti az egybekelésüket, majd a friss házasok első közös éveit, ugyanakkor nem feledkezik meg az alaptörténet többi szereplőjéről sem, így értesülhetünk például Georgina Darcy és Kitty Bennet boldogságkereséséről, vagy épp Anne de Bourgh és Caroline Bingley sorsának alakulásáról. Amint elolvastuk, megírjuk róla a véleményünket.


Forrás:

Egyik kedvenc színésznőnk, Amy Schumer az általa írt A deréktetovált lányban visszatekint a múltjára, és történeteket oszt meg a tinédzserkoráról, a családjáról, a kapcsolatairól. No meg persze a szexről is. Ezeken keresztül ismerhetjük meg a valódi arcát, azt a nőt, akinek megvan a bátorsága ahhoz, hogy feltárja a lelkét és kiálljon azokért a dolgokért, amelyekben elkötelezetten hisz. És miközben ezt teszi, megnevetteti az egész világot.


Forrás:

Heten voltak. Hét kiskamasz barát, aki szembeszállt a városukat terrorizáló rémmel. A csatornákban, a lefolyókban, a kanálisban lakó Az időről időre felszínre bukkant, útját pedig hullák szegélyezték. De Derry városában ezen senki sem lepődött meg. Az emberek halandóak, a gyerekek meg főleg. Egészen addig, amíg ők heten össze nem fogtak, hogy legyőzzék Azt. Vajon sikerül nekik? Stephen King regénye vérfagyasztó kalandok során válaszolja meg a kérdést. Ha igazán feszült izgalmakra vágysz, ezt semmiképp ne hagyd ki!


Forrás:

A Spring Hill tér kedves kis menedékhely, távol a mindennapok nyüzsgésétől. Itt várja vendégeit Leni Merryman Sarki teaháza, amely valódi paradicsom a könyvmolyok számára, és csak úgy vonzza a magányos szíveket. Az irodalmi teadélutánok résztvevői hétről hétre mind jobban megnyílnak egymás előtt, s kiderül, hogy az ő életük is csaknem olyan regényes... Reméljük, hogy ez a könyv legalább annyira rólunk is szól, mint azt gondoljuk, gyorsan a végére is járunk!


Forrás:

Roy Stratley latint tanít az észak-angliai St. Oswald fiúiskolában, ebben a hagyományaihoz ragaszkodó, rejtett feszültségektől terhes zárt világban. Az itt töltött mintegy harminc év alatt sokféle diákkal találkozott már. Mindig akadt legalább egy olyan fiú, aki kilóg a sorból, aki nem tud beilleszkedni. Valaki, akit baljós árnyak vesznek körül. Egy fiú, aki szörnyű dolgokra képes... A Csokoládé szerzője ezzel a regénnyel állítólag megerősíti helyét a thriller műfajának legjobbjai között.