Galéria

Filmezz a szabad ég alatt: Felkutattuk a budapesti kertmozikat

Forrás: A Budapest Parkban, mikor épp nem a legjobb bandák koncertjein ugrálsz, leülhetsz, és egy üdítővel, illetve pár nasival a kezedben szabadtéren filmezhetsz. A Nagyszünet nevű, általában szerdánként látogatható kertmozis programban ezeket a filmeket nézheted meg idén nyáron:
Július 9. Aranyakkord
Július 12. Sötét zsaruk
Július 31. Desperado
Augusztus 7. Rómának szeretettel
Augusztus 14. Lesz ez még így se
Augusztus 21. A séf
Augusztus 28. A hét pszichopata és a Si-Cu
Forrás: A VárKERTmozi a Várkert Bazár egyik legmenőbb egysége, ami hetente egyszer várja a látogatókat régebbi klasszikus, vagy épp új sikerfilmekkel. Különlegessége, hogy minden vetített film magyar.
Az idei menetrend a következő:
Jupiter holdja – Július 11.
Budapest Noir – Július 18.
Valami Amerika 3. – Július 25.
Lajkó - Cigány az űrben - Augusztus 1.
Kincsem - Augusztus 8.
1945 - Katapult film – Augusztus 15.
A viszkis – Augusztus 22.
Ruben Brandt – Augusztus 31.
Forrás: A MOMKult hangulatos belső kertjében a Mozi.Kert nevű helyen hetente egyszer nézhetsz filmeket, de érdemes a mozizás előtt legalább egy órával érkezni, ugyanis akusztikus zenével hangolódhatsz rá a szanadtéri filmes élményre.
Székeken, padokon és párnákon ülve is élvezheted a filmezést, ráadásul nagyon kedvezményes áron vehetsz jegyet a kertmoziba.
A Mozi.Kert műsora így alakul idén nyáron:
Július 11. Oroszlán
Július 25. Anna Karenina
Augusztus 1. Amazónia
Augusztus 15. Szép remények
Augusztus 22. Kincsem
Augusztus 29. Szökőhév
Forrás: Az egyik legnagyobb kedvenced lehet a Budapest Rooftop Cinema, ugyanis egyszerre kertmozi, ráadásul még tetőtéri bár is. Nem csak klasszikus alkotások, de premierfilmek is láthatóak a tetőtéri moziban, amely a Corvin Club tetején található. Van, hogy eredeti nyelvükön vetítik az alkotásokat, olyankor jelzik a Facebook eseményben a szervezők.
Hetente többször is vetítenek, és szuper filmeket csíphetsz el, például ezeket:
Július 8. Drive
Július 9. Sin City
Július 14. Életrevalók
Július 17. A viszkis
Augusztus 11: A gyűjtő

Forrás: Mit szólnál egy finom vacsi után átülni egy mozizásra, de úgy, hogy meg sem kell mozdulnod? Akkor irány A KERT Bisztró, ahol az evés után máris filmezhetsz, ha mozizós napon érkezel.
Érdemes a hely Facebook oldalán követni, melyik nap mit nézhetsz meg, a következő előadás például július 10-én az Ezer szó.