Galéria

Természetes bőrápolás otthon

Forrás:

Ez a növény igazi csodaszer, amit több száz éve használnak különböző bőrbetegségekre. A 80-as évek elején ráadásul egy texasi kutatólaborban kimutatták, hogy az aloéban található gél akár nyolcszorosára is növelheti a bőrben található kollagéntermelő sejtek számát, és jóval gyorsabban bejut a bőr mélyebb rétegeibe, mint a víz, nedvességgel látva el azt.

Tele van vitaminokkal, nyomelemekkel, ásványi anyagokkal, aminosavakkal és antioxidánssal. Általa újra sima és rugalmas lehet a bőröd. A hatás érdekében érdemes kívülről-belülről alkalmaznod.


Forrás:

A kókuszolajat használhatod hidratáló- és testápolókrémként, napégés ellen, sőt sminklemosóként is kiválóan működik. Nyugtató-, baktérium- és gombaölő hatással rendelkezik, tele van antioxidánssal és szuperül hidratál. Érdemes nem csak külsőleg használni, így még teljesebb hatást érhetsz el.


Forrás:

Az almaecet egy igazán olcsó alapanyag, ami csodákat művel a bőrhibákkal, leszámol a pattanásokkal, sőt akár az apróbb elszíneződésekkel is. Gomba- és vírusölő hatású savas szer, ami leszámol a bőrviszketéssel, gyulladással, a bőrszárazsággal, serkenti a bőr megújulását, ráadásul érzékeny bőrűek is bátran használhatják.


Forrás:

Ez a gyógyító olaj elképesztően sokoldalú csodaszer: antibakteriális, vírus- és gombaölő hatású, felveszi a harcot a pattanásokkal és miteszerekkel, nyugtatja a bőrt, csökkenti a bőrpírt, a viszketést és a bőr faggyútermelését, így kifejezetten azoknak ajánlott a használata, akik zsíros bőrrel rendelkeznek. Figyelem, ez az olaj csak és kifejezetten külsőleg alkalmazható!


Forrás:

Ez a természetes édesítőszer az egyik legjobb bőrápolási csodafegyver, amit bevethetsz bőröd egészségének megőrzése érdekében. Felveszi a harcot a pattanásokkal, nyugtatja a bőrt és jót tesz az allergiás reakciók kezelésében, mint például a bőrkiütések, emellett elhalványítja a hegeket, és a cserepes ajkakat is remekül helyrehozza.


Forrás:

Az avokádó tele van A-, C- és E-vitaminnal, segíti a kollagéntermelést, nyugtatja bőrt, lassítja a bőröregedés első jeleit, véd az UV-sugaraktól és kiválóan hidratál. Minden bőrtípusra ajánlott a használata. Általa a bőr rugalmas, üde, élettel teli és bársonyosan puha lesz. Érdemes kívülről-belülről alkalmazni, igaz, csak mértékkel, hogy miért, arról a linkre kattintva olvashatsz bővebben.  


Forrás:

A shea vajat, csakúgy, mint a kókuszolajat, több száz éve használják a bőr védelme és egészsége érdekében. Serkenti a bőr öngyógyító képességét, felveszi a harcot a pattanásokkal szemben, halványítja a ráncokat, csökkenti a bőrirritációt, a gyulladásokat, fényvédő, bőrpuhító és regeneráló hatással is bír. Hamar felszívódik és hosszan tartó hidratálást nyújt.