Galéria

Fogyj együtt a kutyáddal/macskáddal, hogy mindketten sokáig egészségesek maradjatok: 5 tipp

Forrás:
  1. Sétálj vagy fuss a kutyáddal

Naná. Ez az egyik legegyszerűbb, leghasznosabb módja a fogyásnak és az egészség megőrzésének. Szakértők szerint napi 3x20 perc tempós séta már csodákat művelhet mindkettőtökkel. Persze ez a kutya fajtájától is függ. A séta egyértelműen az egyik legfenntarthatóbb fogyási módszer, amely szignifikánsan csökkenti a testzsírszázalékot. De természetesen a futás, a kocogás is rendkívül hatékony. Ha a kutya nem bír veled lépést tartani (például mert túl kis termetű), egy idő után vidd haza, te pedig fuss még néhány kört.

 

Forrás:

2. Játssz a macskáddal

A macskák született vadászok, és persze imádnak játszani, úgyhogy fogj egy (tiszta) madártollat és hajítsd el neki. Ez neki intenzívebb mozgást jelent majd, mint neked, de te is felállsz az íróasztalodtól. Már az apró, párperces szünetek, nyújtózások, karkörzések is rengeteget számítanak, plusz a macskával való játék csökkenti a stresszt, ami szintén fogyasztó hatású.

 

Forrás:

3. Válts át egészségesebb “jutalomfalatkákra”

A legtöbb készen kapható jutalomfalatka, ami állatoknak készül, gyakorlatilag egyenlő a csipsszel vagy a csokival. De azért már egyre több olyan is kapható, ami kevésbé hizlal. A legjobb persze a sajt vagy az ételmaradék, de kevesen tudják, hogy a kutyák és macskák egy része sokféle zöldséget és gyümölcsöt is megeszik. Ha ez a helyzet, akkor feltankolhatsz nagy mennyiségű zöldségből, hogy az egész család ugyanazt kapja jutalomfalatnak! :)

 

Forrás:

4. Építs be miniedzéseket az életetekbe

Parkolj messzebb, használd a lépcsőt a lift helyett… Minden apró testmozgás számít neked is és a háziállatodnak is! Az sem árt, ha például a macskaalmot vagy a kutya alvóhelyét a lakás ellenkező sarkába helyezed, mint az etetőtálkát. És akkor már az ivótálkája legyen egy harmadik sarokban!

 

Forrás:

5. Gondold újra az adagokat

A legtöbbünket úgy nevelték, hogy megegyük, ami a tányérunkon van, ami sokszor gondot jelent, főleg éttermekben vagy vendégségben. Egyszerűen túl nagyok (és egyre nagyobbak) az adagok, sokkal többet eszünk, mint amennyire szükségünk lenne. Hasonló a helyzet a házi kedvenceinkkel is, különösen azért, mert a boltokban kimért adagok nem mindig kompatibilisek a termetükkel, ami ugye elég változó lehet, főleg a kutyák esetében.

Egy kutyatréner szerint megoldás lehet az ember és a háziállata számára is, ha fokozatosan csökkenti az adagokat, akár egy-egy kanállal egy héten. Próbáld ki és meglátod, hogy hamarosan mindketten ráéreztek, mennyi az elegendő!