Galéria

5+1 apróság, ami hozzásegít, hogy mindig nyugodt és produktív maradjak

Forrás: 1) Rendezett környezet = rendezett gondolatok

Régen megszállottja voltam a rendnek, mondhatni néha már mániákusan is figyeltem minden apró részletre. Szerencsére a férjem kinevelte belőlem a tökéletesség mániát, de azért most is szeretem, ha átláthatóak a dolgaim, és ha nem egy kupis helyen kell dolgoznom, tennem-vennem. Tényleg jólesik leülni egy szépen rendezett, átgondolt íróasztalhoz, úgy, hogy tudom, mindennek meg van a maga helye. Így már tényleg csak a feladatokkal kell foglalkoznom.
Forrás: 2) Az extra énidő bevezetése

Minden egyes napba próbálok valamit beiktatni, amivel csak azért foglalkozom, mert igazán szeretnék. Akkor is megteremtem magamnak a kis 'énidőmet', ha egész nap robotoltam, és estére legszívesebben csak bedőlnék az ágyba, mint egy zsák krumpli. Ilyenkor erőt veszek magamon, és gyújtok néhány gyertyát a fürdőszobban, lekapcsolom a villanyt, beteszek egy lágyabb zenét, és úgy állok be a zuhany alá néhány percre. Ha úgy érzem, hogy napközben van szükségem egy fél óra szünetre, akkor ebéd mellé átlapozom a kedvenc magazinjaimat, vagy elolvasom a blogokat, amiket követek. Ezek mind hozzásegítenek ahhoz, hogy kicsit kilépjek a hétköznapi szerepeimből, és semmi mással ne törődjek, csak magammal.
Forrás: 3) Előre tervezek

Sajna nem megy valamiért, hogy egy csodásan megrajzolt, nyomtatott határidőnaplóba jegyzeteljek, így marad a telefonom. Viszont minden fontos eseményt megosztok a férjemmel is, így biztos nem marad el semmi, és mindketten tudjuk, merre jár, mit csinál aznap a másik. Azzal, hogy készítek egy listát, sokkal összeszedettebbnek érzem magam, mert amíg nem így volt, folyton csak kapokdtam a fejem, hogy vajon mit fogok aznap elfelejteni.
Forrás: 4) Kimegyek a szabadba

Nem csak a szabadnapokon, és nem csak kirándulás céljából. Mivel a belváros szívében élek, így kissé erős lenne azt mondani, hogy napközben felállok a gép mellől, és kimegyek a friss levegőre, de akkor inkább úgy fogalmazok, hogy keresek egy 'zöld pontot', ahol kicsit kikapcsolhat az agyam. Kedvencem a Károlyi-kert, mert jó nézni, ahogy a gyerekek rohangálnak, játszanak; és a Múzeumkert, mert minden léptemben érzem, ahogy körülölel a történelem, amíg a parkban sétálgatok.
Forrás: 6) Precízen vezetem az otthoni költségvetést

Muszáj látnom, hogy mire mennyit adunk ki, mennyiből gazdálkodhatunk, mit kell félretennünk, milyen várható kiadások lesznek egy adott hónapban. Ezzel nagyjából elkerülöm a meglepetéseket, és azt is látom, hogy mennyit tudunk esetleg megtakarítani, félretenni. Rendszerint elkülönítek egy kis 'dugi pénzt', amit olyan dolgokra tartok fenn, mint például az utazásokon ejtett plusz kiadások, vagy egy-egy nagyobb ünnepre, szülinapi bulira való felkészülés.
Forrás: 5+1) Élvezem a párom töretlen támogatását

Nos igen, ezt nem szabad kifelejtenem, hiszen részben ő az oka, hogy ma ott tartok, ahol; hogy azt csinálhatom, amit igazán szeretek, és hogy a magánéletünk igazán kiegyensúlyozottan halad a maga útján.
Bővebben itt olvashatsz róla, hogy mivel járul hozzá nap mint nap a sikereimhez, amiért mindig nagyon hálás leszek neki.