Galéria

10 tipp másnaposság ellen, amiket az orvos javasol

Forrás:

A cukrozott, mézes rövidek, az édes koktélok - ezek mind garanciát jelentenek a másnapi fejfájásra és émelygő gyomorra. Csakúgy, mint a szénsavas üdítőkkel mixelt italok, a pezsgő, vagy a pezsgő alapú koktélok. Ha ezek közül kívánsz valamit, ne igyál belőlük sokat, mert nagyon sunyin, kicsit megkésve ütnek, de akkor hatalmasat és maradandót!
Forrás:

A legfontosabb tanács, amivel elejét veheted a legnagyobb bajnak: ne keverd az italokat! Koktél, bor, sör, tömény? Felejtsd el! Válassz ki egyvalamit és légy hűséges hozzá.
Forrás:

Ne utána, ne közben (az akkor már nem oszt, nem szoroz), hanem ivás előtt legalább egy fél órával, és jó bőségesen. Legyenek a menüben lassan szívódó szénhidrátok, zsírok és fehérjék is.
Forrás:

Ezt a trükköt kivételesen nem az orvosnő, hanem az orosz barátnőimtől tanultam: ők minden egyes pohár alkohol (általában vodka) után felhajtottak egy pohár tiszta vizet is. Igaz, hogy rengeteget látogatja az ember a mosdót ilyenkor, de egyáltalán nem lesz rosszul másnap.
Forrás:

Ha már megvan a baj és émelygéssel, hasogató fejfájással ébredsz, dobj be azonnal 2000 mg C-vitamint, nagy dózisban magnéziumot és B1-vitamint. Jó sok vízzel vedd be őket, és bújj vissza az ágyba, amíg hatni nem kezdenek.
Forrás:

A legjobb másnapos étel kétség kívül a tojás, mert aminosav tartalmának köszönhetően segíti a máj működését, az alkohol lebontását. Teljes kiőrlésű pirítóssal ajánljuk.
Forrás:

Van, aki erre esküszik - például én is! Ilyenkor én mindig a sósat kívánom, és ha felhajtok kábé egy decinyi uborkalét, máris jobban érzem magam. Elektrolitokban és nátriumban gazdag, így hatékony ellenszere a dehidratáltságnak.
Forrás:

A méz - vagy a juharszirup - különösen jót tesz ilyenkor, mert rendezi a megzavarodott inzulinszintet. Ginzeng, rozmaring, menta vagy kamilla - ezekből a legjobb gyógyteát főzni attól függően, kinek melyik ízt viseli el legkönnyebben a gyomra.
Forrás: 9. Zabpehely kefírrel

Mind a zabpehelynek, mind pedig a kefírnek számos pozitív élettani hatása van, naná, hogy másnaposság ellen is kiváló a kettőjük kombinációja! A kefír nyugtatja a gyomrot, a zabpehely gazdag ásványianyag tartalma miatt ajánlott.
Forrás:

Bár erről megoszlanak a vélemények, tapasztalatom szerint jót tesz másnap a sport, vagy bármi olyan tevékenység, ami kicsit megizzaszt. A barátnőm ezt azzal magyarázza, hogy a sport vagy a szauna felgyorsítja a szív működését, így több oxigén jut a sejtekbe, ami segíti a méreganyagok távozását. Ez azonban csak egészséges szervezetnek ajánlott, és csak akkor, ha már biztosan tudjuk, hogy kijózanodtunk!