Galéria

8 tipp, hogy a rántottád olyan legyen, mint egy Michelin-csillagos étteremben

Forrás: Készítsd serpenyő helyett fazékban, ahogy Gordon Ramsay, és percenként vedd le egy kicsit a tűzről, hogy ne tudjon odakapni. Alacsony lángon készítsd, és ne tegyél bele són kívül semmit.
Forrás: John Legend tutira nagyon finom rántottát kap, ha Crissy Teigen süti neki, ugyanis Chrissy nagyon alacsony lángon készíti, és sok zsíros tejszínt tesz bele, hogy krémesebb legyen.
Forrás: A Bon Appétit blog szerint érdemes botmixerrel keverni a tojásokat, így a fehérje és a sárgája teljesen összemixelődik, majd ebbe jöhetnek a fűszerek.
Forrás: Marcus Samuelsson szerint kecskesajt és kelkáposzta is illik a rántottába, próbáld ki te is! Mikor megsült, egy kis fokhagyma reszelékkel még jobbá teheted.
Forrás: Martha Stewart szerint nem kell semmi a tojásba, csak só, de a sütési mód nem mindegy. Öntsd a keveréket a serpenyőbe, hagyd sülni másodpercekig, majd tologasd a serpenyő közepe felé a tojást, egyre beljebb, ettől lesz jó a textúrája.
Forrás: Wolfgang Puck tippje a hagyma: szerinte aranybarnára kell egy jó adag hagymát pirítani, majd erre önteni a tojást, és egybesütni. Fontos, hogy a hagyma már szépen meg legyen pirulva, mire a tojást hozzáöntöd.
Forrás: Ree Drummond szerint a tojáshoz egy kis zsíros tejet érdemes adni, majd mielőtt teljesen megsül a rántotta, egy adag füstölt lazac hozzáadásával még különlegesebb lesz a finom tojás íze.
Forrás: Alton Brown nem a kicsi, hanem a nagy lángon sült rántottára esküszik, szerinte villámgyorsan kell sütni, néha megkeverni, majd meleg tányéron felszolgálni. Próbáld ki mindegyik verziót.